Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ellis Meachen, demis de la "naţionala" de rugby chiar înaintea meciului capital cu Portugalia

Ellis Meachen, demis de la "naţionala" de rugby chiar înaintea meciului capital cu Portugalia

Ellis Meachen, demis de la "naţionala" de rugby chiar înaintea meciului capital cu Portugalia
17 Mar 2009   •   09:03

Echipa naţională de rugby a României nu mai are antrenor după ce Colegiul Director al Federaţiei Române de Rugby (FRR) a luat, luni, decizia de a-l demite pe neozeelandezul Ellis Meachen. Motivul poate fi unul surprinzător, pentru că dovedeşte o anvergură a României la rugby de care mulţi nu ştiu: ratarea câştigării ediţiei 2009-2010 a Cupei Europene a Naţiunilor (CEN)
Planurile FRR au fost date peste cap de antrenorul venit din patria rugby-ului, Noua Zeelandă. România se află pe un dezamăgitor loc 4 în CEN după două înfrângeri cu Georgia şi una cu Rusia, câştigarea competiţiei devenind acum o utopie pentru "stejari". Mai grav, România ar putea rata, chiar, calificarea la Cupa Mondială din 2010. Poziţia a patra în CEN este foarte îngrijorătoare în acest sens, deoarece doar primele două locuri trimit echipa la Cupa Mondială, în timp ce clasarea pe ultimul loc al podiumului duce în recalificări, potrivit prosport.
Meachen era tehnicianul "tricolorilor"din 2007, venind la echipă după Cupa Mondială din Australia. Neozeelandezul a fost îndepărtat de la echipă chiar înaintea meciului de la Bucureşti cu Portugalia, care se va juca sâmbătă 21 martie, jucătorii urmând să fie conduşi de pe margine de un colectiv tehnic format din oameni de rugby de la Federaţie, printre care Alexandru Achim, Marin Moţ, Cristian Hîldan, Steve McDowell şi Daniel Mitrea, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
x close