Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Daisuke Takahashi a devenit primul japonez care câştigă titlul mondial la patinaj artistic

Daisuke Takahashi a devenit primul japonez care câştigă titlul mondial la patinaj artistic

Daisuke Takahashi a devenit primul japonez care câştigă titlul mondial la patinaj artistic
26 Mar 2010   •   12:37

Patinatorul nipon Daisuke Takahashi s-a încoronat, joi, campion mondial la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Torino. Performanţa este o premieră pentru "Ţara Soarelui Răsare", care nu a mai avut nici un campion mondial la patinaj la proba masculină. Takahaschi a fost urmat de podium de canadianul Chan şi de fracenzul Joubert.
Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Vancouver, din februarie, Daisuke Takahashi s-a descurcat mult mai bine în programul liber de la Campionatele Mondiale de patinaj artistic şi a obţinut un total de 257,70 de puncte. Canadianul Patrick Chan a obţinut argintul cu 247,22 de puncte, iar francezul Brian Joubert a totalizat 241,74 de puncte, suficient pentru ultimul loc pe podium.
Americanul Evan Lysacek şi rusul Evgheni Pluşenco, ocupanţii primelor două locuri de la concursul similare de la Jocurile Olimpice, nu s-au înscris în competiţie la Torino, iar acest lucru l-a ajutat mult pe Takahashi. Patinatorul de 24 de ani a evoluat, potrivit Mediafax, pe "La strada" de Nino Rota.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Torino
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close