Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Coreeana Kim Yu-na, campioană olimpică la patinaj artistic, cu un punctaj istoric

Coreeana Kim Yu-na, campioană olimpică la patinaj artistic, cu un punctaj istoric

Coreeana Kim Yu-na, campioană olimpică la patinaj artistic, cu un punctaj istoric
26 Feb 2010   •   11:05

Kim Yu-na, o patinatoare de doar 19 ani din Coreea de Sud, s-a încoronat "regină" la Vancouver. Sportiva, vedetă în ţara sa natală, s-a impus fără probleme în concursul de patinaj artistic, fiind prima coreeană care câştigă medalia de aur la această probă la Jocurile Olimpice de Iarnă.
Nu mai puţin de 228,56 de puncte a strâns Kim Yu-na în urma evoluţiei sale. Arbitrii, impresionaţi de talentul patinatoarei din Coreea de Sud, au fost generoşi cu notele. Medalia de argint i-a revenit sportivei nipone Mao Asada, rivala tradiţională a sportivei coreene. Reprezentanta Japoniei, campioană mondială en-titre la doar 19 ani, a obţinut un punctaj de 205,50. Ultimul loc de pe podium a fost ocupat de canadianca Joannie Rochette, în vârstă de 24 de ani, care a avut o evoluţie de 202,64 de puncte cu toate că, de curând, aflase de decesul mamei sale.
Concursul a fost, de altfel, unul al premierelor. După ce Coreea de Sud a obţinut prima sa medalie de aur la patinaj artistic feminin, Canada a "spart gheaţa" după 22 de ani fără un titlu olimpic în această probă.
Scorul obţinut de coreeancă este considerat unul incredibil, care se apropie chiar de cele obţinute de concurenţii din proba masculină.
"Nu pot să cred că, în sfârşit, a venit şi ziua asta pentru mine. Încă nu pot să cred când mă uit la tabela cu scorul, sunt foarte surprinsă. Aproape că este un scor din competiţia masculină", a declarat Kim pentru site-ul competiţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jo 2010 vancouver
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close