Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Veşti bune pentru CSU Ploieşti. Griffith, pivotul-vedetă american, rămâne şi se însoară în România

Veşti bune pentru CSU Ploieşti. Griffith, pivotul-vedetă american, rămâne şi se însoară în România

Veşti bune pentru CSU Ploieşti. Griffith, pivotul-vedetă american, rămâne şi se însoară în România
16 Iun 2009   •   12:17

Campioana României la baschet masculin va putea conta şi sezonul viitor pe pivotul american Rashard Griffith, după ce acesta a acceptat să îşi prelungească contractul de joc. Pivotul este cunoscut pentru înălţimea sa şi pentru numărul mare de jucători pe care echipele adverse trebuie să i-i pună la marcaj. Griffith îşi doreşte de asemenea, să se însoare în România, a declarat preşedinele clubului ploieştean.
Titlul de campioană a României câştigat în acest an, precum şi cel precedent, i se datorează în mare măsură şi lui Griffith, americanul de 2,12 metri. Înălţimea şi forţa pivotului au făcut de multe ori diferenţa în meciuri importante, consideră preşedintele CSU Ploieşti, Alexandru Iacobescu.
"Este singurul pivot care în orice meci, fie el european sau de campionat, are un "marcaj" asigurat de doi adversari. O mare parte din punctele marcate de extremele şi fundaşii noştri i se datorează. Este greu să găseşti în momentul de faţă un pivot cu experienţa şi gabaritul lui Griffith. Suntem norocoşi că îi place în România şi că se gândeşte să se însoare şi să se stabilească aici", a declarat Iacobescu, pentru Mediafax.
Griffith nu duce lipsă deloc de experienţă, el jucând până acum două finale ale Euroligii de baschet şi a şi câştigat o dată trofeul. Virtus Bologna, Maccabi Tel Aviv, Tau Ceramica, Tofas Bursa şi Lottomatica Roma sunt echipele la care a mai jucat americanul în Europa.
CSU îşi poate face, astfel, planurile pentru un nou trofeu în sezonul viitor din Liga Naţională, când va aborda competiţia cu lotul: Virgil Căruţaşu, Cătălin Burlacu, Rashard Griffith, Darius Hargrove, Mike Jones, Marian Arărău, Vlad Dogaru şi Ionel Dodoc. Prezenţa în lot a lituanianului Arvidas Cepulis stă, încă, sub semnul întrebării, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close