Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Punct culminant în NBA. Los Angeles Lakers şi Orlando Magic încep astăzi marea finală (VIDEO)

Punct culminant în NBA. Los Angeles Lakers şi Orlando Magic încep astăzi marea finală (VIDEO)

Punct culminant în NBA. Los Angeles Lakers şi Orlando Magic încep astăzi marea finală (VIDEO)
04 Iun 2009   •   15:23

Ultimul act al celui mai puternic şi mai spectaculos campionat de baschet din lume, NBA, este gata să înceapă. Cele mai bune echipe ale celor două conferinţe, de Vest şi de Est, Los Angeles Lakers şi Orlando Magic vor juca joi seată primul meci al finalei NBA ediţia 2009 în arena Staples Center din Los Angeles, cu cele două mari vedete în prim-plan: Kobe Bryant şi Dwight Howard.
Inelele de campion din 2009 îşi aşteaptă destinatarii, iar sportivii din cele două echipe nu vor cu nici un chip să le piardă. Mai ales cei de la Orlando Magic, echipă care nu a mai câştigat niciodată titlul în NBA, dar şi Lakers, care nu s-au mai impus din 2002, când în echipă era şi Shaquille O'Neil. Finala va fi decisă în momentul în care una dintre echipe va obţine patru victorii, maximum de meciuri disputate fiind şapte. Întrucât a avut un parcurs mai bun în sezonul regulat, echipa din Los Angeles va juca prima acasă şi are ceea ce se numeşte "avantajul terenului propriu".
Preview-ul finalei NBA:

Cele două echipe nu au probleme de lot de ultimă oră, doar Orlando Magic fiind fără conducătorul de joc obişnuit Jameer Nelson, acesta lipsind însă deja de o lungă perioadă. În schimb, Dwight Howard, Rashard Lewis, Hidayet Turkoglu sau Mickael Pietrus fiind toţi disponibili. De asemenea, Lakers se pot baza pe Kobe Bryant, Pau Gasol, Andrew Bynum, Trever Ariza sau Derek Fisher.
În acest condiţii, nu putem decât să ne aşteptăm la spectacol de cea mai înaltă calitate încă din primul meci, între experienţa celor de la LA Lakers şi dorinţa de afirmare a celor din Orlando, care au pus capăt visului de campion a lui LeBron James, MVP-ul sezonului regulat, după victoria cu Cleveland Cavaliers, scor 4-2.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close