Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA a anulat primele două săptămâni ale sezonului regulat

NBA a anulat primele două săptămâni ale sezonului regulat

NBA a anulat primele două săptămâni ale sezonului regulat
de M.T.    |    11 Oct 2011   •   10:40

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a confirmat că a anulat meciurile care ar fi trebuit să se joace în primele două săptămâni din sezonul regulat, ca urmare a faptului că negocierile de la New York dintre proprietarii echipelor şi sindicatul jucătorilor au eşuat.

 
Noul sezon din NBA era programat să înceapă pe data de 1 noiembrie, însă decizia anunţată de David Stern amână debutul stagiunii 2011-2012 cel puţin până pe 14 noiembrie.
 
NBA a ţinut să-i liniştească pe fanii care deja şi-au achiziţionat bilete pentru meciurile din cele două săptămâni, anunţând că le va restitui banii.
 
În ciuda eforturilor depuse, nu am reuşit să ajungem la un acord cu sindicatul jucătorilor care să permită tuturor celor 30 de echipe să concureze în campionat”, a declarat  Adam Silver, unul dintre oficialii NBA.
 
Derek Fisher, preşedintele Asociaţiei jucătorilor din NBA, consideră că acest deznodământ nu reprezintă o surpriză: „Considerăm că am fost mai mult decât rezonabili în propunerea noastră. Am anticipat că aici vom ajunge şi aşa s-a întâmplat. Aici nu este vorba despre dolarii şi cenţii jucătorilor, ci despre un sistem care trebuie să devină viabil”.
 
La rândul său, Billy Hunter, directorul executiv al Asociaţiei jucătorilor, speră că această decizie va fi un mesaj foarte clar pentru proprietarii echipelor din NBA: „Din păcate, se pare că este nevoie să pierdem câteva meciuri pentru a arăta hotărârea de care dau dovadă jucătorii”.
 
Proprietarii din NBA au anunţat că, în sezonul trecut, 22 dintre cele 30 de echipe au înregistrat pierderi de circa 300 de milioane de dolari şi au cerut un plafon salarial fix, propunere refuzată de jucători.
 
De asemenea, sindicatul jucătorilor nu a acceptat propunerea proprietarilor de cluburi ca veniturile generate de NBA (estimate la 3,8 miliarde de dolari în sezonul 2010/2011) să fie împărţite în procente egale. Potrivit precedentului acord, jucătorii primeau 57% la sută din aceste venituri şi nu acceptau acum să scadă sub 53%.
 

×
Subiecte în articol: NBA grevă
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close