Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Los Angeles Lakers învinge pe San Antonio Spurs şi pune capăt unei serii de cinci înfrângeri

Los Angeles Lakers învinge pe San Antonio Spurs şi pune capăt unei serii de cinci înfrângeri

Los Angeles Lakers învinge pe San Antonio Spurs şi pune capăt unei serii de cinci înfrângeri
Foto: Agerpres
13 Apr 2011   •   13:38

Campioana NBA, Los Angeles Lakers, a găsit cel mai bun moment să iasă din criză şi să pună capăt unei serii negative de cinci înfrângeri consecutive. Echipa lui Phil Jackson a învins la Staples Center pe San Antonio Spurs, liderul Conferinţei din Vest, cu scorul de 102-93, într-un meci în care texanii au menajat jucătorii importanţi.

Dacă San Antonio a venit în Los Angeles cu „linia a doua”, Lakers a folosit echipa de bază, dar, după aproximativ 14 minute, l-a pierdut pe Andrew Bynum, care s-a accidentat la genunchiul drept şi urmează să lipsească în următoarele „câteva meciuri”, după cum a declarat Phil Jackson. În lipsa centrului titular, campionii s-au bazat în defensivă în special pe spaniolul Pau Gasol, care a reuşit 17 recuperări, dar şi 17 puncte.

Aşa cum era de aşteptat, Kobe Bryant a condus ofensiva lui Lakers, cu 27 de puncte marcate, alături de Lamar Odom, care a încheiat meciul cu 23 de puncte şi 7 recuperări. De cealaltă parte, pentru Spurs s-au remarcat Gary Neal (16 puncte) şi DeJuan Blair (12 puncte, 11 recuperări).

De pasul greşit al lui Spurs a profitat Chicago Bulls, care a câştigat cu 103-90 la Madison Square Garden împotriva lui New York Knicks şi i-a egalat pe texani în ceea ce priveşte raportul victorii-înfrângeri, 61-20. În caz de egalitate şi la sfârşitul sezonului regulat, din care fiecare echipă mai are de disputat un meci, „taurii” vor avea avantajul terenul propriu în toate întâlnirile din playoff, inclusiv în finală, pentru că au un procentaj mai bun decât San Antonio în confruntările din divizia în care evoluează.

În faţa celor de la Knicks, Chicago şi-a continuat forma excelentă din ultima vreme şi a bifat a opta victorie consecutivă, Derrick Rose a marcat 26 de puncte, confirmând că este principalul favorit la câştigarea titlului de MVP, însă de această dată adevăratul lider al echipei lui Tom Thibodeau a fost Carlos Boozer, care a reuşit 22 de puncte şi 22 de recuperări. Pentru New York, Carmelo Anthony a înscris 21 de puncte.

În cel de-al treilea meci al serii, Portland Trail Blazers a învins pe teren propriu pe Memphis Grizzlies cu 102-89 şi şi-a securizat poziţia a 6-a în clasamentul Conferinţei de Vest.

×
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close