Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet LA Lakers îşi dublează avantajul în finala Conferinţei de Vest

LA Lakers îşi dublează avantajul în finala Conferinţei de Vest

LA Lakers îşi dublează avantajul în finala Conferinţei de Vest
20 Mai 2010   •   15:17

Los Angeles Lakers a rezistat unei încercări de revenire a celor de la Phoenix Suns în repriza a doua şi şi-au mărit avantajul în finala Conferinţei de Vest, care se dispută pe sistemul "cel mai bun din şapte partide". Lakers conduce acum cu 2-0 în disputa cu Phoenix, după ce a învins cu 124-112 în partida a doua din Los Angeles.


Cei de la Suns au fost învinşi şi luni cu 128-107, în primul meci, şi se aflau la 14 puncte în urmă după pauză, înainte să revină spectaculos şi să spere la o victorie, când au egalat, scor 90-90, înainte de ultimul sfert de joc. Totuşi, Lakers şi-a păstrat calmul pe final şi a mărit tempoul, ajutată şi de spaniolul Pau Gasol, cel mai dominant jucător din sfertul patru, care a terminat cu 29 de puncte.

"A fost un final bun pentru noi. În sferturile doi şi trei, Suns au reuşit să îşi pună maşinăria ofensivă în mişcare. Noi a trebuit să anihilăm acest joc şi să revenim în sfertul patru, ceea ce s-a întâmplat", a declarat antrenorul Phil Jackson.

În faţa a peste 19.000 de spectatori pe Staples Center, vedeta Kobe Bryant a înscris 21 de puncte şi a dat 13 pase decisive, în timp ce Ron Artest a contribuit cu alte 18 puncte. Lamar Odom a avut şi el un rol decisiv, pentru al doilea meci la rând, adăugând 17 puncte şi 11 recuperări.

De partea cealaltă, Jason Richardson a fost principalul marcator pentru Phoenix, cu 27 de puncte, iar Grant Hill a marcat 23 de puncte.

Meciul trei al finalei Conferinţei de Vest va avea loc duminică, la Phoenix.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close