Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Gaz Metan Mediaş a ales să fie exclusă definitiv din Liga Balcanică

Gaz Metan Mediaş a ales să fie exclusă definitiv din Liga Balcanică

Gaz Metan Mediaş a ales să fie exclusă definitiv din Liga Balcanică
09 Feb 2010   •   11:24

Decizie surprinzătoare a echipei de baschet masculin Gaz Metan Mediaş. Ardelenii fuseseră excluşi din Liga Balcanică în urmă cu câteva săptămâni pentru faptul că au folosit mai mulţi jucători extracomunitari decât era permis. Totuşi, Comitetul Executiv al competiţiei a revenit asupra deciziei cu condiţia ca Gaz Metan să promită că nu va mai încălca regulamentul. Dar medieşenii au refuzat să dea aceste garanţii şi să piardă cu 20-0 cele două meciuri în care l-au încălcat şi au fost excluşi definitiv din Liga Balcanică!
Echipele angrenate în Liga Balcanică la baschet masculin au voie să folosească maxim trei jucători extracomunitari într-un meci. Totuşi, Gaz Metan Mediaş a folosit câte patru non-europeni în partidele cu Rilski Sportist şi Lovcen, motiv pentru care conducerea BIBL a exclus echipa din competiţie.
Salvarea părea să vină atunci când Comitetul Executiv al competiţiei a acceptat să reprimească echipa în Grupa A cu condiţia să piardă cele două partide la scor de forfait, să nu mai încalce regulile, să depună o garanţie de 5.000 de euro pe care ar fi pierdut-o dacă recidiva şi ca FR de Baschet să trimită o scrisoare drept garanţie pentru comportamentul echipei. FRB a acceptat condiţiile, dar Gaz Metan nu, iar BIBL a fost obligată să o excludă definitiv din competiţie.
Astfel, toate rezultatele echipei din Mediaş au fost anulate. Mai mult, medieşenii pierd garanţia de 5.000 de euro depusă în conturile BIBL în înscrierea în competiţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gaz Metan Medias baschet
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close