Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dallas Mavericks s-a calificat în finala NBA pentru a doua oară în istorie

Dallas Mavericks s-a calificat în finala NBA pentru a doua oară în istorie

Dallas Mavericks s-a calificat în finala NBA pentru a doua oară în istorie
Foto: Intact Images/EPA
26 Mai 2011   •   13:12

Dallas Mavericks a câştigat meciul cinci din seria cu Oklahoma City Thunder, scor 100-96, şi s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala NBA. Precedenta apariţie a texanilor în ultimul act a avut loc în 2006, atunci când au pierdut în şase meciuri în faţa lui Miami Heat, echipă pe care ar putea să o întâlnească şi în acest an, LeBron&co conducând cu 3-1 pe Chicago Bulls.

Dirk Nowitzki şi Shawn Marion  au marcat fiecare câte 26 de puncte, iar J.J. Barea a adăugat 14 puncte şi 5 pase decisive venind de pe bancă, iar Dallas a revenit excelent pe final anulând un avantaj de şapte puncte al celor de la Thunder cu mai puţin de şase minute rămase de jucat. De cealaltă parte, Russel Westbrook a făcut un meci mare (31 de puncte, 8 recuperări), însă Kevin Durant nu s-a ridicat la înălţimea coechipierului său, încheind întâlnirea cu 23 de puncte.

Atunci când suntem între noi, ne place să spunem că suntem cea mai bună echipă din baschet. Asta pentru că ştim ceea ce vrem din punct de vedere ofensiv, ştim unde merge minge, iar în defensivă ştim că putem opri pe oricine”, a spus rezerva Jason Terry la sfârşitul meciului care a pecetluit calificarea lui Dallas în finală.

Texanii au primit trofeul pentru campioana Conferinţei de Vest, însă nu au de gând să se oprească aici. „Am cucerit doar unul dintre trofee, este o zi frumoasă, dar ne-am stabilit ţinta încă din octombrie, iar aceasta este să câştigăm totul. Nu am făcut-o încă”, a declarat Dirk Nowitzki, vedeta lui Mavericks.

×
Citește mai multe din Baschet
» Vezi toate știrile din Baschet
Cele mai noi știri
Parteneri
x close