Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto WRC îşi pierde participanţii pe zi ce trece. Ultima victimă, Subaru

WRC îşi pierde participanţii pe zi ce trece. Ultima victimă, Subaru

WRC îşi pierde participanţii pe zi ce trece. Ultima victimă, Subaru
16 Dec 2008   •   14:23

După ce Suzuki a fost prima echipă care şi-a anunţat retragerea din ediţia 2009 a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) în această duminică, marţi de dimineaţă a venit rândul constructorului Subaru de a se retrage.
Decizia a fost anunţată la Tokyo, conform Mediafax, de către Fuji Heavy Industries, compania producătoare a automobilelor Subaru. Situaţia financiară nefericită în contextul crizei economice mondiale a dus la renunţarea la participarea în WRC în 2009, pentru a proteja imaginea Subaru.
Chiar dacă evenimentul are un precedent, importanţa echipei Subaru pentru acest sport este cea care a făcut ca ştirile să-i îngrijoreze pe fanii WRC. Automobilele Subaru participă în această competiţie deja de 20 de ani, timp în care constructorul a cucerit nu mai puţin de şase titluri mondiale. Pierderea va fi, fără îndoială, una mare pentru toţi cei care urmăresc concursurile de raliu, Subaru reuşind să ajungă un brand foarte respectat.
Sezonul 2008 nu a înregistrat pentru Subaru acelaşi succes ca în 2003, când au câştigat WRC, clasându-se pe locul 3 în clasamentul constructorilor, după Citroen şi Ford. Pilotul norvegian Peter Solberg, principalul pilot al celor de la Subaru, a terminat pe locul al şaselea, în timp ce colegul său, Chris Atkinson, l-a surclasat, terminând pe locul 5.
Programul Subaru a avut atât succes datorită cooperării cu constructorii de la Prodrive dar, mai ales, datorită piloţilor extraordinari pe care i-au avut de-a lungul timpului. Colin McRae şi Richard Burns sunt nume sonore chiar şi pentru cei care nu urmăresc constant sportul, ei aducând mentalitatea de campion la Subaru şi creând o adevărată tradiţie.
Criza care a determinat retragerile constructorilor Subaru şi Suzuki din Campionatul de Raliuri a făcut victime şi în Formula 1, acolo unde Honda e renunţat la participarea în ediţia 2009 a competiţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: WRC
Citește mai multe din Auto/Moto
» Vezi toate știrile din Auto/Moto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close