Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Valentino Rossi, victorie la debutul noului sezon de motociclism viteză

Valentino Rossi, victorie la debutul noului sezon de motociclism viteză

valentino rossi.jpg
30 Mar 2015   •   10:11

Pilotul italian Valentino Rossi (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Qatarului la clasa Moto GP, desfășurat duminică pe circuitul de la Losail, în cadrul primei etape a Campionatului Mondial de motociclism viteză ediția 2015, anunţă Agerpres.
 
"Il Dottore" Rossi, în vârstă de 36 ani, a semnat cu această ocazie al 109-lea succes din strălucitoarea sa carieră, pe parcursul căreia obținut 9 titluri de campion mondial, 7 dintre ele la clasa-regină Moto GP, în care înregistrat duminică a 83-a victorie de etapă.

"Știu că spun asta deseori, însă este adevărat că această victorie este una dintre cele mai frumoase din cariera mea", a declarat la final Valentino Rossi, aflat la cel de-al 20-lea său sezon în Motomondialul de viteză.

Italianul, învingător pentru a patra oară în cursa din Qatar, a fost înregistrat la capătul celor 22 de tururi de circuit (118,36 km) cu timpul de 42min.32sec.717/1000, reușind să-l devanseze cu 0,174 sec. pe compatriotul său Andrea Devizioso (Ducati), care a luat startul în cursă din pole position. Podiumul din Qatar a fost unul complet italian, poziția a treia fiind ocupată de Andrea Iannone (Ducati), sosit la 2,250 sec după învingător. Campionul mondial en titre, spaniolul Marc Marquez (Honda), a ocupat poziția a cincea, la peste 7 secunde de Rossi.

La clasa Moto 2, victoria a revenit germanului Jonas Folger (Kalex), în timp ce cursa de la Moto 3 a fost dominată de francezul Alex Masbou (Honda).

×
Subiecte în articol: Valentino Rossi
Parteneri
x close