Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Renault anunţă că va da mai puţină atenţie Formulei 1. Se retrag şi francezii?

Renault anunţă că va da mai puţină atenţie Formulei 1. Se retrag şi francezii?

Renault anunţă că va da mai puţină atenţie Formulei 1. Se retrag şi francezii?
24 Noi 2009   •   12:01

Preşedintele companiei producătoare de automobile Renault, Carlos Ghosn, şi-a exprimat îndoielile cu privire la viitorul Renault în Formula 1. Retragerea din "Marele Circ" a trei constructori îl îngrijorează pe Ghosn, care a lăsat să se înţeleagă chiar că echipa s-ar putea retrage din F1. Honda, Toyota şi BMW s-au retras, deja, din CM Formula 1.
"Existã semne de întrebare privind legătura dintre Formula 1 şi problemele legate de mediul înconjurător. Poţi să contribui cu ajutorul tehnologiei la emisii zero? Sunt probleme legate de Formula 1.", a declarat Carlos Ghosn, potrivit Mediafax.
Problemele ce ţin ce criza economică mondială, dar şi cele ecologice, îl fac pe Ghosn să se gândească la un declin al Formulei 1 în anii care urmează.
"Nu cred că va mai fi foarte importantă pentru nimeni, dacă nu va răspunde la unele întrebări. Am observat că, în ultimul an, trei producători de automobile au renunţat la a mai concura în F1. Trei într-un singur an! Asta înseamnă că există multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm", a precizat oficialul companiei Renault.
Retragerile echipelor din Formula 1 au venit chiar din decembrie anul trecut, când constructorul japonez Honda a anunţat în decembrie părăsirea competiţiei. În iulie 2009, BMW a venit, de asemenea, cu vestea retragerii. Ultima echipă care a plecat din Formula 1 este Toyota, care a declarat, de asemenea, că nu va mai înscrie o echipă în competiţie din 2010.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Renault Formula 1 retragere criza economica
Citește mai multe din Auto/Moto
» Vezi toate știrile din Auto/Moto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close