Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Oficialii McLaren: Cu viteza de acum a maşinii nu putem câştiga curse în Formula 1

Oficialii McLaren: Cu viteza de acum a maşinii nu putem câştiga curse în Formula 1

Oficialii McLaren: Cu viteza de acum a maşinii nu putem câştiga curse în Formula 1
16 Mar 2009   •   13:16

Noul sezon de Formula 1 stă să înceapă în condiţiile în care nu mai sunt nici două săptămâni până la începutul Marelui Premiu al Australiei şi oficialii echipei McLaren nu sunt, convinşi încă de competitivitatea maşinii lor. Stafful echipei germano-britanice consideră că monopostul construit de ei este prea încet pentru a emite, încă, pretenţii la victorii în Marele Circ.
"În general, piloţii spun că se simt bine în maşină. Totuşi, este clar că nu suntem destul de rapizi şi competitivi ca să ne propunem victorii. În mod cert nu am atins apel nivel pe care ni-l propunem", a declarat Norbert Haug, vicepreşedintele Mercedes motorsport pentru Eurosport.
De asemenea, oficialul german se teme că echipa va avea nevoie de destul timp pentru a remedia problemele monopostului MP4-24. Grijile oficialilor echipei sunt îndreptăţite în condiţiile în care pilotul britanic Lewis Hamilton a obţinut cel mai slab timp pe pista de la Barcelona miercurea trecută. Nici joi nu s-a descurcat mai bine, aşa că Martin Whitmarsh îşi pune acum probleme serioase în privinţa sezonului care va începe pe 29 martie la Melbourne.
"Motorul nostru Mercedes-Benz este puternic, am văzut asta anul trecut, aşa că performanţa maşinii MP4-24 nu poate să ţină decât de şasiu." , a explicat Whitmarsh de ce spune că problema este una de aerodinamocă.
"Maşina nu este destul de rapidă în acest moment. Oricum, nu după standardele noastre, care sunt extrem de ridicate. "
"Multe echipe din Formula 1 au reuşit, de-a lungul timpului, să revină în frunte neaşteptat de repede deşi maşina nu a funcţionat deloc aşa cum trebuia la începutul sezonului. Asta sperăm să facem şi noi. De fapt, asta facem deja", a încheiat boss-ul echipei, potrivit sursei citate.
Este de aşteptat ca echipa să ajungă la parametrii pe care îi urmăreşte după câteva curse, aşa că echipele rivale au o şansă bună de a câştiga puncte în primele curse ale anului, din Australia, Malaezia, China, din Golf sau din Catalunia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1 McLaren Mercedes Lewis Hamilton
Citește mai multe din Auto/Moto
» Vezi toate știrile din Auto/Moto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close