Statele Unite nu mai figurează în calendarul Formulei 1 din 2007, atunci când a avut loc ultima cursă la Indianapolis. În 2008 şi 2009, proprietarul competiţiei, Bernie Ecclestone, nu a reuşit să se înţeleagă cu administratorii pistei pentru o dată la care să se desfăşoare etapa americană.
"Statele Unite ale Americii sunt cu siguranţă o piaţă crucială pentru toţi constructorii de maşini din F1 şi, de asemenea, pentru mulţi dintre sponsori", a declarat Whitmarsh, potrivit Eurosport.
"Faptul că în acest moment calendarul Formulei 1 nu programează nici un Grand Prix american este un mare păcat, deci evident că McLaren Mercedes ar aplauda o revenire a unui Grand Prix al Statelor Unite în calendarul F1, fie că este la Indianapolis sau altundeva.", a continuat boss-ul campionilor din Formula 1.
Whitmarsh nu a ezitat nici să îi susţină pe posibilii săi viitori adversari de la USF1, echipă care, consideră britanicul, ar trebui neapărat să aibă în componenţă cel puţin un pilot de naţionalitate americană, pentru ca echipa să poate câştiga foarte mult din marketing. Şeful viitoarei echipe, Ken Anderson, şi directorul sportiv, Peter Windsor, vor avea, consideră Whitmarsh, o misiune extrem de dificită în găsirea de sponsori pentru înscrierea în Formula 1, chiar dacă vine din cea mai importantă economie a lumii.
"O echipă de F1 a Statelor Unite, care să aibă în mod ideal şi măcar un pilot născut în America, ar fi o şansă extraordinară pentru acţionarii competiţiei pentru a pătrunde în cea mai puternică economie a lumii", a încheiat Whitmarsh, anunţă sursa citată.
Antena3.ro