Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto FOTA şi FIA au picat la pace, cu avantaj pentru echipe. Formula 1 se salvează în ultimul moment

FOTA şi FIA au picat la pace, cu avantaj pentru echipe. Formula 1 se salvează în ultimul moment

FOTA şi FIA au picat la pace, cu avantaj pentru echipe. Formula 1 se salvează în ultimul moment
24 Iun 2009   •   18:08

Ceea ce părea din ce în ce mai puţin probabil s-a produs, iar Formula 1 pare din nou să aibă un viitor. Asociaţia Echipelor, FOTA, şi forul automobilistic, FIA, au ajuns miercuri la un acord-surpriză, anunţat chiar de "Omul Negru" din ultima perioadă, Max Mosley. FIA a renunţat, se pare, la pragul de 45 de milioane de euro pentru bugetele echipelor, iar acestea vor face eforturi susţinute pentru a reduce costurile.
Max Mosley, preşedintele FIA, era intransigenţa în persoană atunci când acest conflict a izbucnit, ameninţând că orice echipă nu îi acceptă condiţiile dure poate să iasă din competiţie, deoarece nu li se va simţi lipsa. Spre surprinderea lui, însă, doar Williams şi Force India i-au acceptat intenţiile şi opt echipe cu renume şi-au anunţat retragerea şi înscrierea într-o serie rivală Formulei 1. Iată declaraţia lui Mosley care pare să pună capăt conflictului:
"Principala noutate este că nu va mai fi nici o ruptură. Va fi un singur campionat în 2010, ceea ce e exact de îmi doream. Am ajuns la un acord pe mai multe puncte, dar mai ales asupra reducerii costului. Echipele au avut un rol foarte important în succesul discuţiilor, şi sperăm să ajungem la costurile pe care le aveau echipele la începutul anilor '90.", a declarat Mosley pentru eurosport.
Ca dovadă a acordului la care s-a ajuns, conducătorul FOTA şi preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a declarat că echipele s-au angajat să concureze în "Marele Circ" până în 2012.
"Acum o să mă pot uita la Formula 1 ştiind că este lipsită de conflicte şi este stabilă, mai ales că în luna octombrie a acestui an nu vreau să mă înscriu la alegeri", a declarat Mosley, care în toamnă vrea să îşi încheie mandatul în fruntea FIA, anunţat sursa amintită.
Vocea cea mai autorizată din FOTA, Montezemolo, s-a declarat şi el mulţumit de rezultatul negocierilor, considerând că a obţinut un sezon 2010 cu reguli egale pentru toţi, apropiat ca reguli de sezonul în curs.
"Cred că deciziile luate în această dimineaţă sunt importante. Vom avea regulile din 2009, aceleaşi reguli pentru toată lumea. Înseamnă că avem stabilitate.", a conchis Luca di Montezemolo.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Formula 1
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close