Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Formula săracilor. După Alonso şi Piquet, Button a acceptat şi el să i se reducă salariul la o şesime

Formula săracilor. După Alonso şi Piquet, Button a acceptat şi el să i se reducă salariul la o şesime

Formula săracilor. După Alonso şi Piquet, Button a acceptat şi el să i se reducă salariul la o şesime
27 Mar 2009   •   22:24

Pilotul britanic Jenson Button dat dovadă de o capacitate de o înţelegere greu de imaginat, mai ales în România. A acceptat să i se reducă salariul pe următorii trei ani de la 18 milioane de lire sterlina la doar 3, ceea ce înseamnă că a renunţat la 84% din banii pe care urma să îi primească de la echipa sa, Brawn GP. Pilotul a declarat că preferă ca echipa să îi pună la dispoziţie un monopost mai performant decât un salariu mare şi că i se pare normal că a acceptat reducerea venitului.
Sacrificiul lui Button nu a venit, totuşi, din senin. Echipa sa avea nevoie să îşi reducă din costuri după ce a fost preluată de inginerul englez Ross Brawn, fost director atunci când team-ul aparţinea constructorului japonez Honda. Retragerea niponilor în decembrie 2008, însă, l-a obligat pe Brawn să îşi asume responsabilitatea şi să cumpere echipa.
"Să poţi spune că eşti campion mondial valorează mult mai mult decât să ai bani în cont. Toţi cei care concurăm în acest sport urmărim să ne realizăm pe plan profesional. Când eram copii şi mergeam la karturi nu ne gândeam: "Voi ajunge bogat într-o zi". Toţi ne gândeam să câştigăm titlul mondial. Poţi spune că preferi să ai bani mulţi, pentru că îşi asigură tot confortul; însă dacă ar fi să aleg între o maşină rapidă şi bani mai puţini, pe de o parte, şi mulţi bani şi o maşină necompetitivă, pe de altã parte, aş alege întotdeauna varianta cu maşina competitivă. Orice pilot va face asta. Dacă nu ar alege aşa, probabil că nu are ce căuta în Formula 1", a declarat pilotul de 29 de ani, potrivit Mediafax.
Tot săptămâna aceasta, piloţii echipei Renault au acceptat, amândoi, reducerea salariilor, după ce boss-ul Fravio Briatore a declarat că echipa are nevoie de acest ajutor. Piloţii Fernando Alonso şi Nelson Piquet nu s-au opus şi şi-au pus semnăturile pe reducerile salariale. Alonso rămâne, însă, unul dintre piloţii plătiţi foarte bine din Formula 1.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jenson Button Brawn GP Formula 1
Citește mai multe din Auto/Moto
» Vezi toate știrile din Auto/Moto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close