Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Cursa decisivă pentru titlul de campion mondial Formula 1 - strategii şi calcule înainte de start

Cursa decisivă pentru titlul de campion mondial Formula 1 - strategii şi calcule înainte de start

Cursa decisivă pentru titlul de campion mondial Formula 1 - strategii şi calcule înainte de start
02 Noi 2008   •   17:42

Marele Premiu al Braziliei la Formula1 se îndreaptă spre o cursă cu ploaie. După o dimineaţă însorită, circuitul din Sao Paolo a fost acoperit de ploaie.
Felipe Massa, care va pleca din pole position, crede că nu este nici o problemă, maşina sa fiind pregătită pentru orice situaţie.
În ce priveşte lupta pentru tilul mondial, pilotul de 23 de ani al lui McLaren, Hamilton, îl are doar pe Massa ca rival. Deşi are un avans de şapte puncte 94-87, britanicul nu poate sărbători înainte de a vedea steagul cu pătrăţele alb-negre. Anul trecut a pierdut titlul mondial în ultima cursă deşi avea acelaşi avans în faţa lui Kimi Raikkonen. De această dată, el trebuie să încheie pe o poziţie cel puţin egală cu locul cinci pentru a deveni campion mondial. Totuşi, ambele Ferrari vor avea motoare noi la Interlagos, ceea ce nu constituie în mod obligatoriu un lucru de speriat pentru echipa Mercedes.
Oricum, dacă cei doi termină la egalitate de puncte, ambele variante posibile îl favorizează pe Massa. Dacă brazilianul câştigă şi Hamilton iese pe şase, la 97 de puncte pentru ambii, titlul merge la Massa, deoarece va avea şase victorii faţă de cinci ale lui Hamilton.
Dacă Massa iese pe doi în cursa din Brazilia, iar Hamilton pe opt, la un egal de 96 puncte, tot brazilianul va deveni campion mondial, deoarece are mai multe locuri doi- trei faţă de două ale lui Hamilton.
Cert este că înainte de cursă, Felipe Massa declara că este fantastic că a ocupat a treia oară consecutiv prima poziţie la start pe circuitul din ţara natală. ?Maşina merge bine. Voi încerca să câştig: acesta este scopul meu. Nu mă gândesc la restul, deoarece nu depinde de mine şi nici de echipă?.
Pe de altă parte, Lewis Hamilton ar trebui să îşli facă griji şi din cauza celui aflat imediat în spatele lui, spaniolul Fernando Alonso. Această săptămâna, el a declarat că ar prefera să vadă orice altă echipă în afară de Mc Laren care să ia titlul. Declaraţia vine după sezonul de anul trecut, când a avut numeroase contre atât cu coechiperul Hamilton, cât şi cu şeful echipei Ron Dennis.
Deşi britanicul a declarat că nu se gândeşte la acest aspect, Dennis a avertizat toţi piloţii din F1 să ?joace corect ? şi să îi lase pe Hamilton şi Massa să concureze cinstit pentru titlu.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto/Moto
» Vezi toate știrile din Auto/Moto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close