Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Atletul Usain Bolt testează maşini de Formula 1 şi se antrenează cu Real Madrid

Atletul Usain Bolt testează maşini de Formula 1 şi se antrenează cu Real Madrid

Atletul Usain Bolt testează maşini de Formula 1 şi se antrenează cu Real Madrid
24 Noi 2008   •   15:24

Proaspăt desemnat cel mai bun atlet al anului 2008, jamaicanul Usain Bolt a făcut publice şi alte două mari pasiuni ale sale: Formula 1 şi fotbalul.
Chiar înaintea galei de la Monaco, patronate de Prinţul Albert al II-lea, Usain Bolt a condus două monoposturi Ferrari pe circuitul de la Monaco, fiind îmbrăcat în timpul tururilor de pistă cu un tricou care avea însemnele constructorului italian de maşini. Cel mai rapid om din lume şi triplu campion olimpic la Beijing, Usain Bolt a condus maşinile pe circuitul monegasc, acolo unde în fiecare an are loc un mare premiu ce face parte din calendarul competiţional al Formulei 1.
El a declarat totodată că a acceptat invitaţia clubului Real Madrid de a se antrena alături de jucătorii iberici. Usain Bolt a practicat în copilărie, până la vârsta de 9 ani, fotbalul şi s-a declarat un mare fan al clubului spaniol. Astfel, în curând, sprinterul jamaican se va antrena cot la cot cu jucătorii lui favoriţi. Din păcate pentru el, însă, Ruud van Nistelrooy, un jucător pe care îl urmăreşte de pe vremea când juca la Manchester United, nu va putea alerga alături de el, fiind accidentat.
La gala de la Monaco, Usain Bolt şi Elena Isinbaieva au fost numiţi atletul şi atleta anului 2008, de către Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism, ei primind totodată şi premii în valoare de 67.000 de lire sterline pentru evoluţiile de la Olimpiadă.
Bolt, în vârstă de 22 de ani, a devenit primul om din istorie care a bătut recordurile mondiale la toate cele trei probe de sprint, în cadrul aceleaşi Olimpiade. Bolt a dus recordul mondial la 100 de metri la 9.69 secunde la Beijing. Apoi a doborât recordul lui Michael Johnson de 19.32 în finala de 200 de metri, fiind cronometrat cu 19.30, ca în cele din urmă să conducă Jamaica spre titlul olimpic la ştafeta de 4x100 de metri cu un timp record de 37.10 secunde.
De partea cealaltă, Isinbaieva, în vârstă de 26 de ani, a ridicat ştacheta la săritura în înălţime cu prăjina la 5.05 metri, păstrându-şi totoadă şi titlul olimpic. Rusoaica, atleta anului şi în 2004 şi 2005, a bătut propriul record mondial de trei ori în acest sezon: prima oară la Roma, cu 5.03, apoi în iunie la Monaco, cu 5.04, ca la Beijing să stabilească recordul mondial pentru a 24-a oară în cariera sa (14 recorduri în aer liber şi 10 în sală).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Usain Bolt atletism Real Madrid Formula 1
Citește mai multe din Alte sporturi
» Vezi toate știrile din Alte sporturi
Cele mai noi știri
Parteneri
x close