Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ancuţa Bobocel ratează prezenţa în finala de la 3.000 de metri printr-un teribil ghinion

Ancuţa Bobocel ratează prezenţa în finala de la 3.000 de metri printr-un teribil ghinion

Ancuţa Bobocel ratează prezenţa în finala de la 3.000 de metri printr-un teribil ghinion
12 Mar 2010   •   14:47

Românca Ancuţa Bobocel s-a clasat, vineri, doar pe locul al nouălea în calificările pentru finala probei de 3.000 de metri. Cu toate acestea, timpul de 8 minute, 54 de secunte şi 8 sutimi este cel mai bun reuşit de Bobocel în întreaga carieră. O altă română, Adelina Gavrilă, a ratat calificarea în finala de la triplusalt.
Una dintre cele trei sportive trimise de România la Campionatele Mondiale de atletism în sală de la Doha, Ancuţa Bobocel, nu a obţinut un loc în finala concursului de 3.000 de metri doar din ghinion. Dacă ar fi concurat în cealaltă serie de calificare, ea ar fi obţinut biletele pentru ultimul act cu timpul obţinut. Bobocel a reuşit să se autodepăşească şi să înregistreze performanţa carierei la finalul prestaţiei din Seria II de calificare. Seria a fost câştigată de etiopianca Meserat Defar (8:48.23). În cealaltă serie s-a impus o altă sportivă din Etiopia, Sentayehu Ejigu, care a oprit cronometrul la 9:00.34 minute. Având în vedere că primele patru clasate din fiecare serie au avut locul asigurat în finală, Bobocel a fost eliminată din competiţie.
"Ancuţa Bobocel a făcut o cursă bună, dar să nu uităm că a avut o serie foarte grea, cu recordmena mondială a probei. Chiar şi aşa, Bobocel a reuşit cea mai bună performanţă a carierei, cu timpul ei, dacă ar fi alergat în prima serie, ar fi obţinut calificarea directã. Îmi pare rău că a fost prima sub linia calificării, dar o felicit şi am încredere că va reuşi performanţe mai bune pe viitor", a declarat Gabriela Szabo, fosta multiplă campioană mondială şi olimpică, despre prestaţia atletei române.
Proba de triplusalt a avut, de asemenea, o reprezentantă din partea României. Adelina Gavrilă sărit la cea mai bună încercare a sa 13,45 metri, sub baremul de calificare în finală de 14,2 metri.În cele din urmă, românca s-a clasat pe locul al 15-lea în calificări.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close