Sportiva bucureşteancă de 30 ani, cea mai titrată judoka a României, cu aproape 100 medalii cucerite în toate competiţiile, dintre care 1 aur şi 1 argint la Jocurile Olimpice, 8 medalii de aur, 2 de bronz la Campionatele Europene şi 3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale, şi-a manifestat dorinţa de a continua alături de sportul care a consacrat-o.
Alina Dumitru şi-a stăpânit cu greu emoţiile şi lacrimile şi le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în cariera de sportivă, ''A sosit şi momentul acesta, un moment greu pentru mine. Vreau să le mulţumesc cu această ocazie celor care contribuit în mod direct la performanţele mele şi care au avut un rol important, fără ei nu aveam aceste rezultate minunate. Le mulţumesc părinţilor mei, fraţilor mei, celui care m-a descoperit, profesorul Emil Cîmpeanu, care mi-a insuflat dorinţa şi ambiţia de a practica acest sport. Le mulţumesc antrenorilor de la lotul de juniori, Cornel Pălărie, Gicu Vasilan , Geanina Andreica şi Ştefan Vodă, care din păcate nu mai este printre noi".
"La vremea senioratului, sub îndrumarea lui Florin Bercean şi a Simonei Richter am reuşit să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţia supremă pentru un sportiv de performanţă, la JO de la Beijing. Fiecare rezultat atrage după sine sacrificii, multă muncă depusă în sală, numeroase accidentări, dar le dai uitării atunci când te urci pe podium şi auzi imnul. Atunci simţi un sentiment greu de descris şi realizezi că toate nu au fost făcute în zadar'', a mai spus vice-campioana olimpică de la Londra.
Clubul CSA Steaua, la care a fost legitimată, va organiza curând o gală de retragere, prilej cu care Alina va susţine ultimul ei meci pe tatami.
Povestea Alinei Dumitru până la Jocurile Olimpice de la Londra o puteţi găsi pe JO2012.antena3.ro.
Citeşte şi Drumul Alinei Dumitru către medalia olimpică de argint de la Londra.