„Avocaţii mei studiază toate posibilităţiile şi, aşa cum am spus şi înainte, trebuie să luptăm până la sfârşit. Văzând sentinţa, mă simt în continuare nevinovat. Nu m-am dopat”, a spus Contador, care, în urma deciziei TAS, a pierdut şi titlurile câştigate în Turul Franţei 2010 şi Turul Italiei 2011.
Ciclistul iberic, considerat cel mai valoros din generaţia sa, nu are de gând să renunţe şi a anunţat că intenţionează să revină în competiţii în luna august, atunci când suspendarea sa se va sfârşi.
„Voi continua în ciclism şi o voi face la fel de curat ca şi până acum. Ştiu că această poveste mă va face mai puternic în viitor”, a precizat ibericul.
În replică, preşedintele Agenţiei Mondiale Anti-Doping, John Fahey, consideră că spaniolul ar fi putut scăpa cu doar un an de suspendare, însă acesta a plătit pentru implicarea politicienilor în acest caz.
„Cred că politicienii şi oamenii din guverne ar trebui să nu se implice în administrarea problemelor legate de dopaj. Contador a trişat prin doping, punct. Este regretabil că, atunci când federaţia spaniolă a propus o suspendare de 12 luni, un politician important a făcut o declaraţie publică în care a susţinut nevinovăţia lui Contador. Apoi propunerea respectivă a fost retrasă, iar Contador a fost exonerat. În aceste condiţii, Agenţia Mondială Anti-Doping nu a avut de ales şi a făcut apel”, a declarat Fahey pentru Reuters.
Alberto Contador a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol în timpul Turului Franţei din 2010, însă spaniolul a susţinut mereu că este nevinovat şi că substanţa respectivă a ajuns în corpul său pentru că a mâncat carne de vită contaminată.
Pe lângă suspendare şi pierderea mai multor titluri, decizia TAS îl poate costa pe Contador 5 milioane de euro, bani însemnând premii, salarii şi amenzi.
Contador are la dispoziţie 30 de zile pentru a face apel la decizia TAS.