Antena 3 CNN Sport Alex Bologa, sportivul român cu o performanță uriașă la Jocurile Paralimpice de la Paris: „A fost un vis din copilărie”

Alex Bologa, sportivul român cu o performanță uriașă la Jocurile Paralimpice de la Paris: „A fost un vis din copilărie”

alex bologa moroianu
Alex a câștigat medalia de aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris / sursă foto: Antena 3 CNN
de Violeta Moroianu    |    28 Sep 2024   •   17:19

Alex Bologa a reușit la Jocurile Paralimpice de la Paris cea mai mare performanță a carierei. A câștigat medalia de aur și consideră că judo este sportul care i se potrivește cel mai bine. Într-un interviu exclusiv acordat colegei noastre, Violeta Moroianu, tânărul a mărturisit că medalia de aur de la Paris cântărește la fel ca bronzul obținut la Rio în 2016.

În cadrului interviului, Alex a vorbit despre ce a simțit când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podimului la Paris, dar și despre cât de importantă este această medalie pentru el și cât de greu a fost să o obțină.

„A fost cumva ceva unic, un vis din copilărie și fost ceva special. Eu cred că orice sportiv își dorește să trăiască asemenea momente.

Este ceva special. Mi-am dorit din prima clipă de când am început să practic acest sport, să obțin medalia de aur la Jocurile Paralimpice”, a declarat Alex, în cadrul interviului.

De la vârsta de șase ani, Alex are deficiență de vedere, însă pentru el, această problemă de sănătate a fost mai degrabă un avantaj.

„Da, judo mi-a venit așa, pot să spun ca o mănușă. Întotdeauna mi-a plăcut să fac mișcare și judo cred că este sportul sportul care mi se potrivește cel mai bine și asta îmi place cel mai mult să fac.

Eu cred că dacă încerci la un moment dat vei reuși. Pentru mine a fost a treia încercare și am reușit la fel ca și la Campionatele Mondiale de anul trecut. Am participat la patru ediții ale Campionatului Mondial. Doar a patra oară am reușit să devin campion. Mi-am zis că dacă a patra oară am reușit să devin campion la Mondiale, de ce nu? Și eu cred că anul trecut mi-am demonstrat că pot să devin campion paralimpic, reușind să obțin medalia de aur la Campionatele Mondial.

„Doresc să încep un proiect pentru copiii cu deficiențe de vedere”

Alex susține că medalia este la fel de grea precum cele pe care le-a obținut la Eio și la Tokyo.

În primul rând, celelalte sunt la fel de grele, aproximativ cam la fel. Cam undeva la 500g are o medalie olimpică.

Pentru mine amintirile contează. Pot să spun că e în sufletul meu, ca și cea de la Rio, deoarece acolo a fost prima mea medalie la Jocurile Paralimpice. A fost primul meu rezultat important și pentru mine cam la fel, poate prin prisma rezultatului acesta de a deveni campion. 

În viitor, acesta își dorește să devină antrenor de judo.

„Doresc să încep un proiect pentru copiii cu deficiențe de vedere pentru a duce mai departe judo Paralimpic, de a descoperi talente și de a aduce în primul rând sportiv noi care să reprezinte România la acest”, a mai declarat Alex Bologa, pentru Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close