Antena 3 CNN Sport Alertă teroristă în Italia. Se iau măsuri de securitate sporite înaintea meciului cu Israel din Liga Națiunilor

Alertă teroristă în Italia. Se iau măsuri de securitate sporite înaintea meciului cu Israel din Liga Națiunilor

carabinieri italia getty (1)
Zona roșie a fost declanșată în jurul fostului stadion Friuli, cu 48 de ore înainte de începerea meciului. Sursă foto: Getty Images
de Naty Badea    |    13 Oct 2024   •   20:02

A fost emisă o alertă teroristă în Italia, înaintea meciului de fotbal cu Israel din Liga Națiunilor, care va avea loc luni pe stadionul Bluenergy din Udine. Autoritățile locale iau măsuri sporite de securitate.

Concret, zona roșie a fost declanșată în jurul fostului stadion Friuli, cu 48 de ore înainte de începerea meciului. În ultimele ore, lucrătorii au început să poziționeze bariere, închizând accesul la drumurile care duc spre complexul care găzduiește meciurile.

În plus, în ultimele ore a fost tăiată iarba de pe câmpurile și terenurile din jurul stadionului, o măsură adoptată pentru a vedea și controla mai bine întreaga zonă. Nu există știri oficiale în această privință, dar pare evident că sistemele antiteroriste au fost activate, informează Calcio Mercato.

În Budapesta, Israelul a apărut cu agenți Mossad și mitraliere pregătite, în timp ce lunetiștii se plimbau pe acoperișul Boszik Arena. Măsuri de securitate „puternice”, dar în același timp justificate de războiul din Gaza și de conflictul mai larg din Orientul Mijlociu.

Vor sosi întăriri din Veneto și din alte regiuni apropiate: vor fi aproximativ o mie de agenți angajați pentru a asigura securitatea mâine seară la Udine. Sunt preconizate blocaje rutiere pe autostradă și pe străzile din jurul orașului unde - cu câteva ore înainte de meci - va avea loc o demonstrație pro-Palestina în centrul orașului.

450 de stewarzi vor lucra în interiorul stadionului, staționați la preselecția pentru meci, în timp ce Azzurri se vor antrena după-amiază pe un teren al sectorului juvenil din apropierea stadionului, dar fără acces la vestiarele stadionului Bluenergy.

×
Subiecte în articol: liga natiunilor Italia Israel fotbal
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close