Antena 3 CNN Sport A murit legenda fotbalului italian Totò Schillaci. Avea 59 de ani

A murit legenda fotbalului italian Totò Schillaci. Avea 59 de ani

Totò Schillaci
Atacantul echipei naţionale de fotbal a Italiei din anii 90, Toto Schillaci, a murit. FOTO: Captură Instagram
de N.B.    |    18 Sep 2024   •   12:54

Atacantul echipei naţionale de fotbal a Italiei din anii ' 90, Totò Schillaci s-a stins din viaţă în această dimineaţă la spitalul din Palermo Italia

Conform Rainews Totò Schillaci fusese adus în stare gravă pe 7 septembrie la urgenţe şi ulterior internat. Fotbalistul se lupta de ceva vreme cu o tumoare la colon şi suferise deja două intervenţii chirurgicale.

Totò Schillaci s-a născut la Palermo pe 1 decembrie 1964 şi şi-a început cariera la Messina în 1982 în seria C, la 18 ani. În 1989 a fost observat şi cumpărat de Juventus pentru 6 miliarde de lire.

A debutat în echipa naţională de fotbal în 1990, când Toto Schillaci a marcat numai puţin de 7 goluri la Campionatul Mondial din 1990. Tot în acelaşi an, a ieşit pe locul 2 la Balonul de Aur, după Lothar Matthaus. În cariera sa, Schillaci a jucat la Messina, Juventus, Inter şi  Jubilo Iwata. Schillaci a ajutat Italia să termine pe locul 3 la Campionatul Mondial.

După entuziasmul din 1990, Schillaci a mai marcat un singur gol pentru Italia şi nu a mai participat la niciun alt turneu major.

 

×
Subiecte în articol: toto schilacci mort Italia
Citește mai multe din Sport
» Vezi toate știrile din Sport
Cele mai noi știri
Parteneri
x close