Antena 3 CNN Show Tom Cruise a fost numit Cavaler al Artelor și Literelor

Tom Cruise a fost numit Cavaler al Artelor și Literelor

BeFunky-collage - 2024-07-29T205758.412
Tom Cruise a fost recompensat cu Ordinul Artelor şi Literelor în rang de cavaler / sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    29 Iul 2024   •   21:01

Starul internațional de film Tom Cruise a fost recompensat cu Ordinul Artelor şi Literelor în rang de cavaler, de ministrul Culturii din Franţa, Rachida Dati, în cadrul unei ceremonii desfășurate vineri la Paris, potrivit site-ului deadline.com, citat de Agerpres.

Rachida Dati a distribuit pe reţeaua de socializare X o fotografie care o prezintă alături de Tom Cruise cu ocazia acelei ceremonii.

„Felicitări lui Tom Cruise, pe care Republica Franceză l-a numit Cavaler al Artelor şi Literelor! Filmările sale de la 'Mission Impossible' la Paris în 2017 au pus minunat în valoare capitala noastră.

Modul său plin de pasiune prin care apără sălile de cinema îi inspiră pe toţi iubitorii marelui ecran”, a scris Rachida Dati în mesajul care însoţeşte acea fotografie.

Titlul de „Chevalier des Arts et des Lettres” subliniază impactul lui Tom Cruise asupra industriei cinematografice și contribuția sa la cultura mondială.

Ordinul Artelor şi Literelor este una dintre cele mai prestigioase decoraţii atribuite de Franţa şi a fost acordată în trecut şi altor personalităţi din industria cinematografică, precum Robert Redford, Martin Scorsese şi Clint Eastwood.

În această perioadă, starul american filmează în Europa mai multe scene din filmul său „Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two”.

×
Citește mai multe din Show
» Vezi toate știrile din Show
Cele mai noi știri
Parteneri
x close