Antena 3 CNN Show Tabloid Poliţia spaniolă confirmă: Nikita a fost reţinută 48 de ore. S-a demarat o anchetă socială

Poliţia spaniolă confirmă: Nikita a fost reţinută 48 de ore. S-a demarat o anchetă socială

Poliţia spaniolă confirmă: Nikita a fost reţinută 48 de ore. S-a demarat o anchetă socială
Foto: Video News
13 Ian 2011   •   15:45

Autorităţile spaniole au confirmat reţinerea Mihaelei Ispas, alias Nikita, pentru o perioadă de 48 de ore. Anunţul a fost făcut joi de către un director general din Ministerul român al Afacerilor Externe. În prezent, autorităţile consulare de la Sevilla au iniţiat demersuri privind circumstanţele care au dus la reţinere şi la preluarea fiicei sale.

"Urmare a demersurilor consulatului român la Sevilla, MAE este în măsură să vă informeze că autorităţile spaniole de poliţie au confirmat reţinerea cetăţenei române pentru o perioadă de 48 de ore. Cazul se află în atenţia oficiului consular al României la Sevilla, care a iniţiat şi are în derulare demersuri pe lângă autorităţile spaniole cu privire la circumstanţele care au dus la reţinerea acesteia şi la preluarea fiicei acesteia în custodia autorităţilor spaniole pentru protecţia minorului", a declarat Doris Teodora Mircea, director în MAE, citată de Mediafax.

"În prezent, autorităţile locale desfăşoară o anchetă socială", a explicat oficialul MAE, adăugând că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate nu pot interveni în desfăşurarea procedurilor judiciare şi nici în decizia autorităţilor locale.

S-a răstit la judecători

Ziarul Libertatea a relatat că Nikita a fost arestată în urma unei reclamaţii potrivit căreia şi-ar fi bătut copilul în public. "După o scurtă perioadă de şedere în beciurile poliţiei din Malaga, bodyguardul vedetelor de pe la noi a ajuns în faţa judecătorilor spanioli sub acuzaţia că şi-ar fi bătut copilul", nota publicaţia.

Acelaşi ziar a mai scris că, la primul termen în procesul său, Nikita s-ar fi răstit la judecători: "Vulcanica Nikita susţine că, de fapt, ea e cea care a fost bătută de soţul ei şi ameninţă că, dacă judecătorii spanioli nu îi vor da din nou fetiţa în custodie, îşi va da foc în faţa Ambasadei României. Ea se află în continuare în Malaga, într-un centru secret de ocrotire a femeilor maltratate, iar fetiţa ei e în grija statului spaniol".

×
Subiecte în articol: MAE Spania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close