Antena 3 CNN Show Showbiz Total Guitar: Celine Dion, autoarea celui mai prost cover din istoria muzicii

Total Guitar: Celine Dion, autoarea celui mai prost cover din istoria muzicii

Total Guitar: Celine Dion, autoarea celui mai prost cover din istoria muzicii
23 Iun 2008   •   16:48

Cântăreaţa canadiană Celine Dion este responsabilă de cel mai prost cover din lume, potrivit revistei muzicale Total Guitar. Dion şi-a adjudecat şi acest premiu, printr multele trofee câştigate de-a lungul timpului, pentru preluarea melodiei ?You Shook Me All Night Long? a trupei AC/DC, pe care cântăreaţa a interpretat-o la un concert din Las Vegas, în duet cu Anastacia.



Jurnaliştii de la Total Guitar au descris această preluare drept o ofensă adusă muzicii, un sacrilegiu. Stephen Lawson, editorul revistei a declarat că cele mai bune coveruri sunt în general cele care reprezintă alegeri inedite şi în care cel care le preia aduce o schimbare radicală.

Pe locul al doilea în topul celor mai proaste preluari muzicale se află Sugababes şi Girls Aloud cu un cover după melodia ?Walk this Way? a celor de la Aerosmith şi Run DMC, iar pe locul al treilea se clasează coverul celor de la Westlife, după melodia ?More Than Words? cântată iniţial de Extreme.



La polul opus, cititorii revistei au votat melodia lui Jimmy Hendrix ?All Along the Watchtower?, preluată după Bob Dylan, ca fiind cel mai bun cover. Şi The Beatles cu ?Twist and Shout?(cover după The Top Notes) au intrat în topul celor mai bune coveruri, alături de Guns'n'Roses cu ?Live and Let Die?(după Wings), Nirvana cu ?The Man Who Sold the World?(după David Bowie), sau Muse cu ?Feeling Good?( preluată după Anthony Newley şi Leslie Bricusse).



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close