Antena 3 CNN Show Showbiz The Doors au primit o stea pe Walk of Fame

The Doors au primit o stea pe Walk of Fame

The Doors au primit o stea pe Walk of Fame
01 Mar 2007   •   12:20

Trupa The Doors a primit o stea pe celebrul bulevard dedicat celebrităţilor de la Hollywood, la 40 de ani după înfiinţarea uneia dintre cele mai influente formaţii din muzica rock. Doi dintre cei trei membri originali ai formaţiei ce i-au supravieţuit liderului trupei Jim Morrison, pianistul Ray Manzarek şi basistul Robbie Krieger, au participat la ceremonia de inaugurare a noii stele de pe Hollywood Boulevard, la doar câţiva metri de intrarea în Kodak Theatre, sala unde se organizează galele Oscar.

?Au fost 40 de ani incredibili. În prezent sunt din nou alături de Ray (Manzarek) şi continuăm să cântăm împreună?, a declarat basistul Robbie Krieger în faţa a câtorva sute de fani ai trupei. Formaţia The Doors s-a înfiinţat în 1967 la Los Angeles iar dintre hiturile sale fac parte melodiile ?Light my fire?, ?The end? sau ?Riders on the storm?. Trupa nu a supravieţuit mult timp morţii solistului Jim Morrison survenită în 1971 la Paris, la vârsta de doar 27 de ani.

Ray Manzarek, 68 de ani şi Robbie Krieger, 61 de ani au încercat să reformeze trupa în 2002 sub numele de ?The Doors of the 21st Century?, dar au fost nevoiţi să renunţe la acest nume, optând pentru ?Riders on the storm? în urma unor neînţelegeri legale privind drepturile de autor cu cel de-al treilea membru al formaţiei originale, bateristul John Densmore.

Până în prezent trupa The Doors a vândut peste 1 milion de albume pe an în întreaga lume.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close