Antena 3 CNN Show Showbiz Studiu: Beyonce, preferată de elevii cu nivel redus de inteligenţă

Studiu: Beyonce, preferată de elevii cu nivel redus de inteligenţă

Studiu: Beyonce, preferată de elevii cu nivel redus de inteligenţă
14 Mar 2009   •   10:59

Veşti proaste pentru fanii cântăreţei Beyonce. Un studiu realizat în Statele Unite susţine că tinerii, care ascultă melodiile cunoscutei soliste, au un coeficient scăzut de inteligenţă. Acelaşi studiu arată că cei care preferă formaţia U2 sunt cei mai isteţi, alături de iubitorii muzicii clasice.


Studiul numit ?Music that makes you dumb? - ?Muzica care te prosteşte?, a comparat punctajele pe care le obţin elevii americani la testul standardizat SAT, varianta lor de bacalaureat, cu preferinţele lor muzicale. Spre nemulţumirea fanilor lui Beyonce, studiul susţine că piesele sale sunt ascultate de elevii cu nivelul cel mai redus de inteligenţă. Pe locul doi de la coadă se situează fanii lui Jay-Z.


Nici tinerii care-l preferă pe Lil Wayne nu stau prea bine la capitolul inteligenţă, susţine studiul. Cu rezultate prea bune nu se pot lăuda nici tinerii americani care ascultă Aerosmith sau Nickleback, în timp ce aceia care preferă genul indie se pare că au o inteligenţă peste medie.


Un punctaj foarte bun la testul SAT au obţinut şi cei care asclută formaţiile Radiohead, Coldplay, Counting Crows dar şi U2. Cel mai mare scor la teste obţin însă împătimiţii muzicii clasice, în special cei care ascultă Beethoven.


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close