Antena 3 CNN Show Showbiz Steven Spielberg colecţionează tablouri furate

Steven Spielberg colecţionează tablouri furate

Steven Spielberg colecţionează tablouri furate
03 Mar 2007   •   19:13

O pictură furată a fost descoperită de FBI în colecţia lui Steven Spielberg Un tablou realizat de pictorul realist Norman Rockwell, furat în urmã cu 34 de ani, a fost găsit la Los Angeles, în colecţia de artă a cunoscutului regizor Steven Spielberg, care îl cumpărase cu bună-credinţă, a anunţat FBI, relatează, sâmbătă, AFP şi Reuters. Intitulată ?Russian schoolroom? (Sală de curs rusească), lucrarea este estimată la 700.000 de dolari şi a aparţinut unui muzeu din Chicago. În iunie 1973, ea a fost furată în timpul unei expoziţii organizate în oraşul Clayton, statul Missouri, dar FBI nu a reuşit să-i dea de urmă decât în urmă cu câţiva ani.

În 2004, poliţia federală americană a descoperit că tabloul fusese scos la vânzare, cu ocazia unei expoziţii dedicate pictorului Norman Rockwell, vernisate în 1989 la New York şi l-a inclus pe lista obiectelor de artă furate, publicată pe site-ul FBI, de unde Steven Spielberg a aflat de existenţa sa. ?Steven Spielberg a achizi'ionat lucrarea în 1989 de la un comerciant de obiecte de artă şi nu a aflat decât acum o săptămână că este vorba despre o operă furată?, a precizat poliţia federală, adăugând că regizorul ?cooperează? pe deplin cu FBI şi va păstra tabloul până la terminarea anchetei.

Norman Rockwell (1894-1978) este considerat unul dintre maeştrii americani ai ilustraţiei şi este autorul mai multor afişe emblematice ale propagandei americane în timpul celui de-al doilea Război Mondial. La sfârşitul lunii noiembrie, unul dintre tablourile sale a fost adjudecat pentru suma de 15,4 milioane de dolari de la casa de licitaţii Sotheby din New York, ceea ce reprezintă un record pentru artist.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close