Antena 3 CNN Show Showbiz Smiley şi Cheloo ar putea fi interzişi de CNA. Vezi acuzele aduse de Alianţa Civică a Romilor

Smiley şi Cheloo ar putea fi interzişi de CNA. Vezi acuzele aduse de Alianţa Civică a Romilor

Smiley şi Cheloo ar putea fi interzişi de CNA. Vezi acuzele aduse de Alianţa Civică a Romilor
26 Mar 2010   •   16:01
EXCLUSIV ANTENA3.RO // Apariţia noului videoclip al lui Smiley a stârnit deja reacţii. Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) a remis către Antena3.ro un comunicat de presă conform căruia organizaţia nonguvernamentală solicită Consiliului Naţional al Autovizulaului (CNA) să interzică difuzarea videoclipului ?Plec pe Marte? al artistului, deoarece ar promova mesaje rasiste care incită la ură şi violenţă rasială.

ACRR, o organizaţie care reuneşte 19 ong-uri rome a solicitat membrilor CNA, vineri, 26 martie 2010, să dispună interzicerea difuzării videoclipului melodiei ?Plec pe Marte?, interpretată de către artiştii Smiley şi Cheloo, deoarece promovează mesaje rasiste care incită la ură şi violenţă rasială.

?Concret, în cadrul videoclipului, cântăreţul Cheloo poartă un tricou cu mesajul ?White and Proud 14?, în traducere ?Alb si Mandru 14?, mesaj naţionalist extrem, care a fost conceput şi promovat de către o organizaţie nazistă din SUA, ?The Order?. Această organizaţie, care a fost blamată în SUA de către toate organizaţiile evreieşti, i-a avut printre membri fondatori pe David Lane, lider neo-nazist şi care a fost condamnat de către instanţele americane la 190 de ani de închisoare, pentru asasinarea jurnalistului american de origine evreiască, Alan Berg?, explică pentru Antena3.ro David Mark, director executiv ACRR.



Mesaj rasist inspirat din opera lui Hitler


El adaugă pentru Antena3.ro că cifra ?14?, inscripţionată vizibil pe tricoul purtat de Cheloo în acel videoclip, are semnificaţii rasiste, concepute de către nazistul David Lane, care în formularea acestora s-a inspirat din ideile promovate de către Adolf Hitler, în cartea sa, ?Mein Kampf?, primul volum, Capitolul 8.

?Cifra ?14?, emanată de David Lane semnifică urmatoarele 14 cuvinte: ?We must secure the existence of our people and a future for white children?, adică în traducere ?trebuie să asigurăm existenţa poporului nostru şi viitorul pentru copiii albi? sau ?Because the beauty of the White Arian woman must not perish from the earth?, respectiv ?pentru că frumuseţea femeii albe ariene nu trebuie să dispară de pe pământ?. Considerăm că promovarea mesajelor care incită la violenţă şi ură rasială aduc atingere minorităţilor Roma şi Evreieşti sş reprezintă o încălcare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii?, completează mark pentru Antena3.ro.

Astfel, comunicatul oficial al asociaţiei indică cum ACRR solicită membrilor CNA să interzică difuzarea acestui videoclip, ?care nu face altceva decât să promoveze mesaje naziste, care incită la violenţă rasială?.

Smiley a lansat zilele acestea noul său videoclip, la piesa "Plec pe Marte", melodie se găseşte pe albumul pe care Smiley îl va lansa în această lună şi care este realizată în colaborare cu Cheloo.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rasism violenta videoclip Smiley cheloo Marte
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close