Antena 3 CNN Show Showbiz Se împlinesc 16 ani de la moartea Doinei şi a lui Ion Aldea Teodorovici

Se împlinesc 16 ani de la moartea Doinei şi a lui Ion Aldea Teodorovici

Se împlinesc 16 ani de la moartea Doinei şi a lui Ion Aldea Teodorovici
26 Mar 2009   •   21:49

Au trecut 16 ani de la tragicul accident în care Doina şi Ion Aldea Teodorovici şi-au pierdut viaţa. Dacă a fost un simplu accident sau chiar asasinat, nu am aflat nici până astăzi. Însă un lucru e sigur: în urma celor doi artişti basarabeni au rămas sute de cântece şi un fiu, care vrea să le ducă mai departe.

Cristofor are 26 de ani. De mai bine de 16, este singur. Şi-a pierdut părinţii într-un accident de maşină, care a îndoliat două ţări: România şi Republica Moldova: Ion şi Doina Aldea Teodorovici.

Cristofor îşi aminteşte că erau o familie fericită. A moştenit aceeaşi pasiune pentru muzică, dar şi o voce de excepţie.

Ion Aldea Teodorovici a compus peste 300 de cântece. Basarabeanul a cunoscut succesul când a început să cânte împreună cu soţia sa Doina. Despre limba română, fraţii de peste Prut, despre Unire. Unii spun că acesta a fost cel mai mare păcat al lor. În noaptea de 29 octombrie 1992, Ion şi Doina au pierit într-un accident de maşină, la 49 de kilometri de Bucureşti. Un accident ciudat.

În memoria celor doi, la Vaslui a avut loc un concert. De Bunavestire, Ion Aldea Teodorovici ar fi împlinit 55 de ani. Cristofor vrea să ducă mai departe cântecele părinţilor săi.

Observator

×
Subiecte în articol: teodorovici
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close