"Am fost fascinată de lumea în care Irinel trăia, o lume total diferită de cea din care veneam eu. Soţul meu nu a făcut altceva decât să mă prindă într-o cuşcă. Viaţa îmi fusese invadată de camere de televiziune, eram judecată şi expusă. Toată această expunere fusese ideea lui Irinel", spune Monica.
O idee care a făcut-o celebră peste noapte şi de care a profitat din plin. Fără banii lui Irinel Columbeanu, Monica îşi scoate la vânzare viaţa. Se pregăteşte să îşi publice memoriile. Şi nu puţini sunt cei interesaţi să le citească.
"În cazul cărţilor de memorialistică, o importanţă capitală o are numele autorului. Dacă e o persoană extrem de cunoscută, a cărei viaţă e de interes public, ea poate fi publicată de o editură", explică Oana Boca, director de imagine al unei edituri.
Nici nu a început să lucreze la carte şi Monica ştie deja ce va face cu banii. Îşi va plăti avocatul. Cu un contract de peste un milion de euro în Statele Unite, Monica nici nu se gândeşte să scoată vreun leu din buzunar pentru serviciile lui Ionuţ Dojană. Îi promite însă drepturile de autor. Până atunci avocatul mai are de aşteptat.
Veştile nu sunt dintre cele mai bune pentru Ionuţ Dojană. În medie, un volum de memorii costă 60 de lei, vânzările nu depăşesc 2.000 de exemplare şi niciun autor român nu s-a îmbogăţit după ce şi-a povestit viaţa. E drept, în străinătate lucrurile ar sta altfel.
Ionuţ Dojană, avocatul Monicăi Columbeanu, nu a vrut să comenteze înţelegerea pe care o are cu clienta sa. Surse din apropierea Monicăi spun că aceasta nu îşi va scrie singură cartea. Aflat la o plimbare cu nepoţica, Ion Columbeanu pare să ştie de ce Monica are nevoie de un scrib.
În acest timp, Monica e în America, iar Irina se bucură de domeniul de la Izvorani. Însoţită de bunic, tată şi bonă, micuţa a ieşit să îşi cunoască vecinii de pe malul Lacului Snagov.