Antena 3 CNN Show Showbiz Personajul James Bond, inspirat de un spion britanic medieval

Personajul James Bond, inspirat de un spion britanic medieval

Personajul James Bond, inspirat de un spion britanic medieval
31 Oct 2008   •   12:38

Un spion medieval britanic din secolul al XVI-lea ar putea fi sursa care l-a inspirat pe scriitorul britanic Ian Fleming atunci când l-a creat James Bond. Jurnalul lui Denis Bond, fiu al aristocratului John Bond, a fost făcut public pentru prima oară de descendenţii săi. Deşi în document nu se menţionează cu exactitate ocupaţia lui John Bond, este evident că acesta era un ?om de acţiune?, a declarat Will Bond, unul dintre descendenţii familiei.
El a adăugat că John Bond ?se afla prea des în locurile în care apăreau probleme pentru a fi fost doar o simplă coincidenţă?. Tot John Bond este cel cae a ales ca deviză pentru familia sa sintagma ?Non sufficit orbis? (?Lumea nu e de ajuns?), după ce a văzut-o inscripţionată într-un palat spaniol. Expresia apare şi în cel de-al 11-lea roman al lui Fleming, ca deviză a unuia dintre strămoşii lui James Bond.
Feuda familiei Bond se află pe insula Purbeck, în regiunea Dorset din sudul Angliei, unde Ian Fleming a făcut şcoala şi unde istoria familiei lui John Bond este una cunoscută. În jurnalul lui Denis Bond sunt descrise în special relaţiile dificile pe care tatăl său le avea cu sir Francis Drake şi cu susţinătării săi. Descendenţii săi susţin că acesta ar putea fi un indiciu că John Bond ar fi lucrat ca spion în serviciul reginei Elisabeta I.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: James Bond
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close