Antena 3 CNN Show Showbiz Paul McCartney va concerta în Israel, după 43 de ani de la interzicerea Beatles-ilor

Paul McCartney va concerta în Israel, după 43 de ani de la interzicerea Beatles-ilor

Paul McCartney va concerta în Israel, după 43 de ani de la interzicerea Beatles-ilor
18 Iul 2008   •   16:54

Sir Paul McCartney este pregătit să scrie o nouă pagină în istoria muzicii pop, cântând pentru prima oară în Israel, la 43 de ani după ce The Beatles au primit interdicţia de a cânta în această ţară. În 1965, McCartney, acum în vârstă de 66 de ani, şi colegii săi de trupă au fost refuzaţi de David Zarzevski, ministrul Educaţiei pe atunci, care a considerat că un show al trupei ar putea corupe minţile tinerilor naţiunii.

Totuşi, la începutul acestui an, ambasadorul Israelului în Marea Britanie a trimis scrisori către McCartney şi toboşarul Ringo Starr, cerându-le scuze - precum şi rudelor decedaţilor George Harrison şi John Lennon – şi invitându-i să cânte cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea statului. "Nu există îndoială că a fost o greşeală să prevenim oameni ca voi să vină în Israel şi să cânte. Am pierdut ocazia să învăţăm de la cei mai influenţi muzicieni ai decadei", a declarat Ron Prosor.

Mc Cartney e acum pe piciorul de a semna o înţelegere pentru a cânta în faţa a 250.000 de oameni la Tel Aviv, în septembrie. El va cânta fie pe stadionul echipei naţionale de fotbal, Ramat Gan, sau pe o scenă în aer liber în parcul Hayarkon. O sursă a dezvăluit pentru Telegraph că "Paul este disperat să pună Israelul pe harta locurilor unde a susţinut concerte. Îşi doreşte să facă acest lucru, deşi probeleme de securitate sunt o reală ameninţare".

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close