Antena 3 CNN Show Showbiz Paco de Lucia va cânta la Timişoara

Paco de Lucia va cânta la Timişoara

Paco de Lucia va cânta la Timişoara
12 Sep 2007   •   19:13

Vedeta festivalului timişorean ?Plai 2007?, aflat la ediţia a II-a, este Paco de Lucia, egenda vie a dansului flamenco. Festivalul, care se desfăşoară în perioada 14 - 16 septembrie, aduce un nume sonor, Paco de Lucia, în acelaşi ton cu cel de anul trecut, când invitat a fost Aldi Meola. Pe afişul festivalului sunt prezenţi pe lângă Paco de Lucia, cunoscutul violonist francez Jean-Luc Ponty, solista tibetană Yungchen Lhamo, denumită de Dalai Lama ?vocea Tibetului?, dinamicii muzicieni maghiari de la ?Ternipe?, trupa germană experimentală ?Pentatones?, formaţia Dullemajik, care va interpreta muzică luxemburgheză veche. În program mai figurează vibrafonistul american de origine israeliană Eldad Tarmu împreună cu ?Chamber Jazz Ensamble?.


Participanţii la festival vor avea parte de proiecţii de filme experimentale, demonstraţii de jonglerie, workshopuri culturale, piese de teatru, spectacole de dans contemporan. Workshopurile vor avea ca tematică cultura din Peru, Franţa, Germania, Portugalia şi Serbia, iar în unele locaţii vor fi reprezentate culturile asiatice.


Actori ai trupei independente ?Auăleu? (trupă de teatru de cort şi garaj) vor juca pe parcursul întregului festival, iar trupa de dans poloneză ?Occasion Dance Theatre? adusă la festival de către Institutul Polonez din Bucureşti va susţine un spectacol de dans contemporan cu totul special - ?Alchimistul halucinaţie?.


Festivalul începe vineri, la ora 15.00, şi se încheie duminică seara. Organizatorii aşteaptă un public de cel puţin 5.000 de persoane, pe întreaga durată a festivalului. Antena3.ro

PACO DE LUCIA ÎN CONCERT

×
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close