Antena 3 CNN Show Showbiz Nuntă regală în Bhutan. Regele s-a căsătorit cu o studentă de 21 de ani

Nuntă regală în Bhutan. Regele s-a căsătorit cu o studentă de 21 de ani

Nuntă regală în Bhutan. Regele s-a căsătorit cu o studentă de 21 de ani
Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    13 Oct 2011   •   15:44

După nunta regală a lui William şi Kate, o altă nuntă regală vine să uimească. De această dată prin opulenţă, fast şi tradiţii budiste. Regele din Bhutan, un mic ţinut din Himalaya, s-a căsătorit cu o tânără de 21 ani. Întreg regatul a îmbrăcat straiele de sărbătoare, iar ceremonia de nuntă a fost una specială.

Ceremonia tradiţională budistă a avut loc în cea mai veche mânăstire din regatul Bhutanului. Vreme de secole a servit şi ca fortăreaţă, însă astăzi a arătat ca un palat din aur. Momentul aşteptat de toată lumea a fost uniunea în stil tradiţional. Tânăra a devenit soţie, după ce regele i-a aşezat pe cap o coroană şi un voal de mătase. Cei doi miri şi-au jurat credinţă veşnică într-o atmosferă de basm, în prezenţa a mii de oameni.

Cele două tronuri pe care au stat mirii sunt din aur masiv şi au fost aşezate lângă o sculptură uriaşă a lui Buddha, evident, tot din aur.

Numit şi Făt-Frumos, datorită înfăţişării sale, regele de 31 de ani e cunoscut pentru chipul care aduce cu Elvis. E pasionat de baschet şi alpinism şi a avut parte de o educaţie aleasă, la Universităţile Boston şi Oxford.

Soţia lui are 21 de ani. Nu e de viţă nobilă, însă are tot o educaţie de top, fiind încă studentă la Colegiul Regents, din Londra. Toţi supuşii au participat la marele eveniment, indiferent de vârstă.

Copiii au compus poezii în cinstea evenimentului, în timp ce alţii au ales să marcheze momentul prin dans. Actualul rege al Bhutanului a fost încoronat în 2008, după ce tatăl său a vrut să ofere ţării o şansă la democraţie. În doar trei ani, a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi lideri ai ţării, datorită modului său relaxat de a interacţiona cu supuşii.

 





×
Subiecte în articol: nunta rege studenta himalaya
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close