Antena 3 CNN Show Showbiz NBC plăteşte 53 de milioane de dolari să îl aducă pe Jay Leno înapoi la The Tonight Show

NBC plăteşte 53 de milioane de dolari să îl aducă pe Jay Leno înapoi la The Tonight Show

NBC plăteşte 53 de milioane de dolari să îl aducă pe Jay Leno înapoi la The Tonight Show
24 Ian 2010   •   21:02

Aproape 53 de milioane de milioane de dolari. Aceasta este suma pe care o va plăti televiziunea americană NBC pentru a-l readuce pe Jay Leno la The Tonight Show. O parte din bani îi vor fi plătiţi lui Conan O'Brien, care părăseşte postul după ce a fost şapte luni gazda uneia dintre cele mai urmărite emisiuni din Statele Unite.

NBC a pus capăt războiului pentru principala emisiune nocturnă din grila postului american. Conan O'Brien a acceptat să rezilieze contractul cu televiziunea în schimbul a 45 de milioane de dolari pentru el şi echipa sa. Decizia îi va permite lui Jay Leno să revină la cârma programului care l-a consacrat. În ciuda acordului amiabil, O'Brien a ţinut să le joace o farsă oficialilor de la NBC în timpul ultimei sale emisiuni de pe acest post.

"Până când se termină ultima emisiune, putem să facem tot ce ne trece prin cap şi NBC trebuie să plătească pentru asta. Aşa că, uitaţi, stropeşte caviar beluga pe un tablou original Picasso. Costul total al acestui lucru: 65 de milioane de dolari", a glumit el.

NBC are cele mai mici audienţe dintre principalele patru reţele TV americane. Cu toate acestea, emisiunea era una dintre cele mai urmărite din Statele Unite.

"O să fiu sincer cu voi, plecarea mea de la "The Tonight Show" este cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac. Mi-a fost extrem de greu să iau această decizie. Este cel mai bun loc de muncă din lume şi mi-a plăcut foarte mult", a spus O'Brian.

Jay Leno va redeveni gazda "The Tonight Show" după ce, timp de 17 ani, a transformat-o în show-ul nocturn cu cea mai mare audienţă. El i-a predat ştafeta lui O'Brien în iunie 2009, dar decizia de atunci a NBC a dus la prăbuşirea audienţei.

Potrivit informaţiilor vehiculate de presa americană, plecarea lui O'Brien a costat NBC peste 52 de milioane de dolari. Suma include, pe lângă cele 45 de milioane de dolari compensaţii, şi costurile de închidere ale show-ului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Jay Leno
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close