Antena 3 CNN Show Showbiz Mickey Rourke renaşte din propria-i cenuşă. "Luptătorul" a câştigat Leul de Aur, la Veneţia

Mickey Rourke renaşte din propria-i cenuşă. "Luptătorul" a câştigat Leul de Aur, la Veneţia

Mickey Rourke renaşte din propria-i cenuşă. "Luptătorul" a câştigat Leul de Aur, la Veneţia
07 Sep 2008   •   10:51

Marele premiu al festivalului de film de la Veneţia, Leul de Aur, a fost acordat filmului american "Luptătorul". Succesul se datorează în mare parte interpretului principal, Mickey Rourke, care revine spectaculos în prim-plan cu un rol ce aminteşte, pe alocuri, de biografia sa reală. Preşedintele juriului de la Veneţia, regizorul german Wim Wenders, a ţinut să elogieze interpretarea lui Mickey Rourke în filmul distins cu Leul de Aur.

Actorul a primit aplauzele publicului şi a fost invitat pe scenă, alături de regizorul Darren Aronofsky. Juriul şi-a exprimat regretul că regulamentul nu i-a permis să-i acorde lui Rourke şi premiul de interpretare.

"Luptătorul" este povestea unui veteran al luptelor "catch" care, la bătrâneţe, nu-şi mai găseşte locul în afara ringului. Fostă mare vedetă în anii 80, Mickey Rourke, care şi-a încercat puterile şi ca boxer profesionist, le-a mulţumit realizatorilor care au avut încredere să-i dea din nou un rol principal.

Tânărul cineast rus Alexei Gherman Junior a cucerit atât Leul de Argint pentru regie, cât şi premiul pentru cea mai bună imagine, cu filmul "Soldatul de hârtie", consacrat primelor misiuni sovietice în cosmos.

Premiul special al juriului şi cel pentru scenariu i-au revenit etiopianului Haile Gerima, pentru "Teza", care descrie viaţa unui intelectual sub "teroarea roşie" din anii 80, din Etiopia.

Premiile de interpretare au fost acordate italianului Silvio Orlando - pentru rolul tatălui unei asasine în "Tăticul Giovannei" - şi actriţei franceze Dominique Blanc, care joacă o femeie geloasă până la nebunie în filmul "Celălalt".

La numai 18 ani, actriţa americană Jennifer Lawrence a fost declarată "revelaţia festivalului" pentru rolul din "Câmpia în flăcări" în care apare alături de Kim Basinger şi Charlize Theron.



Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close