Antena 3 CNN Show Showbiz Michael Jackson, comemorat pe stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti

Michael Jackson, comemorat pe stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti

Michael Jackson, comemorat pe stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti
05 Iul 2009   •   12:41

Michael Jackson se va auzi din nou la Bucureşti. Toţi cei care l-au admirat sunt aşteptaţi pe stadionul Iolanda Balaş, la un eveniment dedicat marelui artist. Participanţii vor putea asculta pentru ultima oară pe stadion, cântecele Regelui Pop. Spectacolul începe la ora 19.00, cu cele mai importante momente din cariera artistului pop, cele mai bune videoclipuri şi piese ale superstarului. De la ora 21 va fi proiectat concertul "Live in Bucharest: The Dangerous Tour", susţinut pe 1 octombrie 1992 în Capitală.

1 octombrie 1992 a fost ziua în care Romania l-a întâmpinat pe Regele muzicii pop, cu ocazia concertului Live in Bucharest: The Dangerous Tour". Era primul mare artist internaţional care venea într-o ţară abia ieşită din hăţurile regimului comunist. Michael a fost primit la Cotroceni de preşedintele Ion Iliescu ca un veritabil şef de stat.

Reacţia românilor a fost fantastică. Peste 70 000 de fani au fost pe stadionul Lia Manoliu. Concertul a fost considerat unul dintre cele mai tari show-uri din cariera superstarului. "Michael Jackson: Live in Bucharest: The Dangerous Tour" a fost singurul concert live pe DVD al artistului.

Turneul din 1992 a inclus 69 de concerte, cu o audienţă de peste 3,5 milioane de fani.

Un moment interesant al vizitei sale a fost si întâlnirea cu poliţia română, alături de care a făcut un cross. Imaginile de la Bucureşti au fost folosite mai apoi într-un videoclip al artistului.

Patru ani mai târziu, Michael a revenit la Bucureşti. Înainte de concert, a fost Piaţa Universităţii unde a depus o coroană de flori în memoria victimelor revoluţiei din 1989. A vizitat Casa de Copii Sfintii Petru şi Pavel, iar apoi leagănul Sfânta Ecaterina.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close