Antena 3 CNN Show Showbiz Manechinelor sub 16 ani li s-a recomandat să nu participe la prezentări de modă

Manechinelor sub 16 ani li s-a recomandat să nu participe la prezentări de modă

Manechinelor sub 16 ani li s-a recomandat să nu participe la prezentări de modă
15 Sep 2007   •   13:44

Organizatorii Săptămânei Modei de la Londra recomandă ca manechinele cu vârsta sub 16 ani să nu participe la prezentările de modă. Într-un raport dat publicităţii vineri, Consiliul Britanic al Modei cere, de asemenea, ca fotomodelele să fie supuse frecvent unor controale medicale, pentru depistarea problemelor de alimentaţie.

Iniţiativa survine în contextul în care, la sfârşitul anului trecut, numărul deceselor înregistrate în lumea modei a crescut îngrijorător. Tinere manechine au murit din cauza proastei alimentaţii, a înfometării şi a curelor draconice de slăbire. Organizatorii prezentărilor de modă de la Paris sau Londra sunt supuşi presiunilor pentru a interzice accesul modelelor foarte slabe pe podiumuri. O astfel de măsură a fost luată deja de specialiştii de la Madrid şi Milano.

Fotomodelele sunt, însă, de altă părere. ?În industria modei, fetele sunt supuse, în prezent, multor presiuni, pentru a fi slabe. Ştiu că multor oameni nu le place o măsură ideală, dar, cu toate acestea, toţi ştim că ea există? a declarat fotomodelul Jo Lawden. Cei mai mulţi dintre designeri nu sunt de acord cu regulile pe care Consiliul Britanic al Modei vrea să le impună. ?Nu cred că este normal ca industria modei să se bazeze pe o broşură care să ne spună că un fotomodel care are 1,77 m trebuie să aibă o greutate de 57,2 kg. Cred că oamenii sunt construiţi diferit.? este de părere designerul Paul Costeloe.

Potrivit specialiştilor, aproximativ 40% dintre modele feminine suferă de probleme grave de sănătate cauzate de malnutriţie, în timp ce media persoanelor din restul societăţii care suferă de astfel de afecţiuni este de numai 4%.

Antena 3

×
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close