Antena 3 CNN Show Showbiz Madonna, cântăreaţa care a câştigat cel mai mult în 2008

Madonna, cântăreaţa care a câştigat cel mai mult în 2008

Madonna, cântăreaţa care a câştigat cel mai mult în 2008
13 Feb 2009   •   11:47

Madonna a ocupat prima poziţie în topul cântăreţilor care au obţinut cele mai mari venituri în 2008, cu 242,2 milioane de dolari, anunţă revista Billboard, citată de Reuters.
Fiecare dintre cele 20 de trupe incluse în acest clasament unde nu s-a ţinut cont de gen, de vânzările de albume sau de difuzarea la radio, au avut turnee anul trecut, din care au obţinut cele mai mari venituri. De asemenea, majoritatea artiştilor au câştigat, în 2008, mai mult decât niciodată din turnee şi concerte. Totul se întâmplă pe fondul crizei economice şi într-un an în care industria muzicală a înregistrat din nou scăderi în ceea ce priveşte vânzările de albume.
Madonna a ocupat prima poziţie, cu un câştig de 242,2 milioane de dolari, cu toate că albumul său a ocupat doar locul 50 în privinţa vânzărilor. De asemenea, în topul vânzărilor în format digital Madona a ocupat poziţia a 14-a.
Bon Jovi a ocupat poziţia a doua în topul Billboard, cu 157,2 milioane de dolari câştigaţi în 2008, urmat de Bruce Springsteen (156,3 milioane de dolari), The Police (110 milioane de dolari), Celine Dion (99,2 milioane de dolari), Kenny Chesney (90,8 milioane de dolari), Neil Diamond (82,2 milioane de dolari), Rascall Flatts (63,5 milioane de dolari), Jonas Brothers (62,6 milioane de dolari) şi Coldplay (62,2 milioane de dolari).
În 2008, Turneul "Sticky & Sweet" al Madonnei a avut încasări, de 229,9 milioane de dolari, însă producţia extravagantului show a consumat aproximativ 40% din această sumă.
Madonna va continua vara aceasta seria de concerte, urmând să susţină încă 25 de show-uri. Totuşi, deşi iniţial fusese anunţat un concert al divei pop şi în România, se pare că ţara noastră va fi sărită de cântăreaţă. Potrivit Mediafax, pe site-ul oficial al artistei nu există nicio informaţie în privinţa concertului ce ar urma să aibă loc în România. Cu alte cuvinte, ţara noastră nu e pe listă.
La 30 ianuarie au apărut informaţii potrivit cărora Madonna îşi va relua în vară turneul "Sticky and Sweet Tour", început în 2008. Primele concerte vor avea loc în Marea Britanie, pe 4 şi 7 iulie, la 02 Arena din Londra, respectiv MEN Arena din Manchester.
Artista, care nu şi-a mai extins până acum niciun turneu, a anunţat 16 noi concerte în Europa, iar în acest maraton fuseseră incluse şi ţări în care vedeta nu a mai ajuns până acum, printre care şi România. "Sunt entuziasmată că voi vizita locuri în care nu am mai fost până acum şi că voi reveni la altele pe care le îndrăgesc", a scris vedeta pe site-ul său oficial.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close