Antena 3 CNN Show Showbiz Lansarea filmului controversat ?Valkyrie? a fost amânată pentru februarie 2009

Lansarea filmului controversat ?Valkyrie? a fost amânată pentru februarie 2009

Lansarea filmului controversat ?Valkyrie? a fost amânată pentru februarie 2009
08 Apr 2008   •   14:35

Producătorii United Artists şi MGM au decis, pentru a doua a doua oară, să amâne lansarea filmului controversat ?Valkyrie?. Potrivit publicaţiei ?The Holywood Reporter?, filmul va fi lansat în Statele Unite ale Americii cu ocazia aniversării Zilei Preşedintelui. Lansarea a mai fost amânată în decembrie 2007, producătorii anunţând amânarea celei de pe 4 iulie până pe 3 octombrie 2008, pentru a nu concura noul thriller al Angelinei Jolie, ?Wanted?.

?Valkyrie?, primul film al lui Brian Singer de la ?Superman Returns?, cu Tom Cruise în rol principal, are la bază povestea reală a ofiţerului german Claus von Stauffenberg care a decis să îl asasineze pe Adolf Hitler.

Trailerul filmului Valkyrie



În realizarea filmărilor, Tom Cruise a întâmpinat mai multe probleme, mai ales din partea unor ministere germane. Acestea nu au permis filmările la un mausoleu din Berlin, unde ofiţerul german Von Stauffenberg a fost executat, deoarece acesta este o vedetă controversată. Potrivit ministerelor germane, există riscul să se ceeze în spiritul publicului o legătură contradictorie între "curajul civic al unui bărbat care s-a angajat să lupte împotriva totalitarismului" şi o ?cvasi-operaţiune scientologică". De asemenea, în sprijinul acestor interdicţii au fost şi deciziile familiei ofiţerului care au fost împotriva filmărilor, deoarece actorul ar fi folosit această ocazie pentru a face propagandă religiei scientologice.

În schimb, Cruise şi echipa de filmare au primit ajutor din partea regizorului german Florian Henckel von Dennersmarck, care a fost recompensat anul trecut cu un premiu Oscar pentru filmul ?Viaţa celorlalţi?. În cele din urmă, în toamna lui 2007, Cruise a primit permisiunea de a filma la mausoleul din Berlin, Bendlerblock.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close