Antena 3 CNN Show Showbiz Jim Morrison ar putea fi graţiat simbolic

Jim Morrison ar putea fi graţiat simbolic

Jim Morrison ar putea fi graţiat simbolic
11 Apr 2007   •   17:33

Un producător de televiziune îi cere guvernatorului statului american Florida, Charlie Crist, să-l graţieze pe regretatul Jim Morrison, fostul solist vocal al The Doors, la 38 de ani după ce acesta a fost arestat pentru expunere în public, în timpul unui concert susţinut la Miami. Dave Diamond i-a trimis o scrisoare guvernatorului american solicitând o graţiere simbolică, în ideea de a păstra imaginea lui Morrison ca un artist de geniu, nu ca un rocker destrăbălat, cu un cazier stufos.

Morrison a fost arestat la câteva zile după un concert susţinut în 1969, la Dinner Key Auditorium, în Coconut Grove. El a fost acuzat că s-a expus în public şi a simulat un act sexual, lucru pe care la acea vreme l-a negat. În urma procesului, a fost achitat de acuzaţiile de comportament obscen şi lasciv, dar a fost găsit vinovat de expunere indecentă şi blasfemie.

Dave Diamond şi alţi fani ai trupei The Doors cred că dacă aceste lucruri s-ar fi petrecut astăzi, Jim Morrison nu ar fi avut nimic de suferit. Jim Morrison s-a stins din viaţă în 1971, la 27 de ani, la Paris, în timp ce cazul său era rejudecat, în urma unui apel.

Rompres

×
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close