Antena 3 CNN Show Showbiz Irina Loghin, Crăciun fără carne pe masă: "Asta e mâncarea mea. E dificil, dar eu prefer aşa"

Irina Loghin, Crăciun fără carne pe masă: "Asta e mâncarea mea. E dificil, dar eu prefer aşa"

Aproximativ 12% dintre români preferă dietele fără carne, iar un sfert dintre aceștia declară că sunt vegetarieni, arată un studiu Reveal Marketing Research. 

irina loghin
Irina Loghin, Crăciun fără carne pe masă: "Asta e mâncarea mea. E dificil, dar eu prefer aşa" Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    25 Dec 2022   •   07:00

Printre cei care au adoptat o dietă fără carne se numără şi artista de muzică populară Irina Loghin.

Cântăreaţa spune că acesta este unul din secretele care o menţin în formă la peste 80 de ani. 

De altfel, ultimele tendinţe în materie de alimentaţie se îndreaptă în această direcţie. La Salonul internațional de la Paris, un produs din patru prezente a fost un substitut de carne.

Citeşte şiIrina Loghin, despre alimentul pentru un ten perfect: "O linguriță pe zi face minuni"

Dieta vegană are din ce în ce mai mulţi adepţi şi în România. Cercetările au arătat că în jur de 12% români preferă mesele fără carne, chiar şi în perioada sărbătorilor.

Irina Loghin: "Fructe, legume şi cereale - asta e scara mea de hrană"

Tinerii până în 24 de ani şi cei peste 55 de ani sunt cei mai deschişi noilor tendințe alimentare. Cu cât persoanele înaintează în vârstă, cu atât crește proporția celor care consideră dietele fără carne ca fiind mai sănătoase. 

Principalul motiv invocat este legat de efectele pozitive ale acestei diete asupra corpului. La fel spune şi îndrăgita artistă Irina Loghin, care nu mai mănâncă preparate din carne de mulţi ani.

"Fructe, legume şi cereale - asta e scara mea de hrană. Şi un vegetal din avocado.

Este destul de dificil, dar eu îl prefer", a spus îndrăgita artistă de muzică populară Irina Loghin.

La nivel mondial, India şi Israelul sunt ţările unde întâlnim cea mai numeroasă populaţie vegetariană.

În urmă cu câţiva ani, Tel Aviv a găzduit cel mai mare festival vegan din lume, la care au participat peste 15.000 de oameni. Orașul este în continuare clasat ca o destinație preferată pentru cei care nu consumă carne.

Ultimul Salon internațional al alimentației, desfășurat pe parcursul a cinci zile la Paris, a prezentat tendințele de consum alimentar pe piața mondială, care au inclus și o ofertă masivă de substitute de carne. Practic, un sfert dintre produsele prezentate au fost înlocuitori pentru carne.

Irina Loghin are 83 de ani, dar nu îşi arată vârsta. Mai mult, este tonică, face mişcare şi spune că a găsit regimul sănătos cu care se simte foarte bine, mărturiseşte artista.

"În sufletul meu, mă simt ca la 20 de ani. Dieta vegetariană mă întinereşte şi fizic, şi sufleteşte. Nu aş renunta la acest mod de viaţă pentru nimic în lume", mărturiseşte Irina Loghin.

Irina Loghin face sport, se hrănește sănătos și se îngrijește - așa se explică modul în care arată atât de tânără la 83 de ani.

Cine este Irina Loghin

Irina Loghin s-a născut la 19 februarie 1939 în Gura Viitoarei, Prahova și este supranumită "regina muzicii populare". A fost solistă a ansamblurilor Ciorcârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu.

Irina Loghin este căsătorită cu fostul campion la lupte greco-romane Ion Cernea și este mamă a doi copii, Ciprian și Irinuca.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistei Irina Loghin i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a "pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică".

În octombrie 1998, s-a înscris în Partidul România Mare (PRM).În legislatura 2000-2004 a fost deputat ales pe listele PRM, iar în legislatura 2004-2008 a fost senator român, ales în județul Giurgiu, calitate în care a încercat să ajute artiștii români și bătrânii, dar nu a mai dorit să candideze pentru un al doilea mandat de senator.

×
Subiecte în articol: Irina Loghin Crăciun carne vegetarian
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close