Antena 3 CNN Show Showbiz Florin Chilian câştigă procesul cu Ministerul Culturii. Artistul primeşte despăgubiri de 10.000 de euro

Florin Chilian câştigă procesul cu Ministerul Culturii. Artistul primeşte despăgubiri de 10.000 de euro

Florin Chilian câştigă procesul cu Ministerul Culturii. Artistul primeşte despăgubiri de 10.000 de euro
27 Feb 2009   •   11:26

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat câştig de cauză artistului Florin Chilian în procesul acestuia cu Ministerul Culturii şi compania de publicitate GMP, prin care cântăreţul reclama încălcarea drepturilor de autor, anunţă Agerpres.
Însă, câştigul lui Chilian nu s-a ridicat la aşteptările artistului. Ministerul Culturii va plăti suma de 10.000 euro artistului, în timp ce acesta ceruse despăgubiri în valoare de un milion de euro. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
"În condiţiile în care eu am dus instanţei un document prin care arăt că un contract pe drepturi de autor încheiat cu fostul Guvern a fost plătit cu un milion de euro, evident că eu o să merg mai departe. Dacă guvernul nu o să facă recurs, o să fac eu", a declarat Florin Chilian, pentru Mediafax.
Ministerul Culturii şi Cultelor a lansat, pe 23 aprilie 2005, programul ''Mai bine o carte'', care avea ca scop încurajarea tinerilor de ''a se întoarce spre lectură''. Programul s-a derulat timp de un an şi a fost promovat prin intermediul unui spot publicitar realizat de firma GMP, care a folosit o parte din piesa ''Zece'', compusă şi interpretată de Florin Chilian.
Potrivit lui Chilian, piesa ''Zece'' a fost folosită în campania ''Mai bine o carte'' fără acordul său, încălcându-i-se, astfel, drepturile de autor şi drepturile conexe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Florin Chilian proces drepturi de autor
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close