Antena 3 CNN Show Showbiz Filmul "Aurora" în regia lui de Cristi Puiu, criticat de presa americană: Excesiv de banal (VIDEO)

Filmul "Aurora" în regia lui de Cristi Puiu, criticat de presa americană: Excesiv de banal (VIDEO)

Filmul "Aurora" în regia lui de Cristi Puiu, criticat de presa americană: Excesiv de banal (VIDEO)
18 Mai 2010   •   14:12

Peliculele româneşti prezentate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes continuă să atragă atenţia presei străine. În timp ce jurnaliştii de la "New York Magazine" nu se declară încântaţi de filmul "Aurora", în regia lui Cristi Puiu, cei de la "The Hollywood Reporter" subliniază calitatea producţiilor româneşti.

Filmul "Aurora" în regia lui Cristi Puiu a dezamăgit la Cannes prin exces de banalitate, scrie "New York Magazine". Publicaţia notează că, în încercarea de a prezenta viaţa de zi cu zi a unui criminal, regizorul a creat un personaj lipsit de viaţă şi bizar. Jurnaliştii spun că Puiu şi-a cerut scuze pentru ritmul lent al peliculei.

Publicaţia "The Hollywood Reporter" prezintă însă în termeni apreciativi performanţele regizorilor români. Ziarul titrează "Cannes, încă marcat de noul val românesc" şi aminteşte că festivalul are meritul de a fi descoperit cei mai buni regizori români. "

De asemenea, publicaţia aminteşte şi de "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică, un film care va avea premiera mondială marţi, însă în afara competiţiei. Potrivit Hollywood Reporter, filmul este rezultatul "unei munci titanice", deoarece a fost creat după vizionarea a sute de ore de materiale de arhivă.

Totodată, Hollywood Reporter remarcă filmul "Bună, ce faci" de Alexandru Maftei, care rulează la Cannes în cadrul Marché du Film. Publicaţia aminteşte şi succesul înregistrat depelicula "Marţi, după Crăciun" în regia lui Radu Muntean.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Cannes festival de film critica
Citește mai multe din Showbiz
» Vezi toate știrile din Showbiz
Cele mai noi știri
Parteneri
x close