Antena 3 CNN Show Showbiz Două cântăreţe chineze trebuie să plătească amenzi pentru că au făcut playback

Două cântăreţe chineze trebuie să plătească amenzi pentru că au făcut playback

Două cântăreţe chineze trebuie să plătească amenzi pentru că au făcut playback
26 Ian 2010   •   18:43

Două interprete chineze de muzică pop trebuie să plătească amenzi de până la 12.000 de dolari pentru că au făcut playback la un concert, relatează BBC. Reprezentanţii companiei care s-a ocupat de turneul acestora în 2009 spun însă că Yin Youcan şi Fang Ziyuan sunt dansatoare şi nu au idee unde locuiesc în acest moment.

Playback-ul a fost interzis în China după ce s-a a ieşit la iveală faptul că o fetiţă a mimat cântecul pe care l-a interpretat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing. Adevărata cântăreaţă avea dinţii cariaţi, ea nefiind considerată suficient de frumoasă pentru o apariţie publică.

În locul ei a apărut o fetiţă de nouă ani, care arăta mai bine, şi care a făcut playback, încântând audienţa din lumea întreagă. Ea a fost desemnată atunci ?Îngeraşul zâmbitor al Chinei?.

China a fost jenată când s-a descoperit adevărul iar autorităţile din provincia Sichuan spun acum că Yin Youcan şi Fang Ziyuan trebuie să plătească amenzile.



În decembrie 2008 China a interzis playback-ul la emisiunile de televiziune naţionale, difuzate cu ocazia Noului An Chinezesc.

Autoritatea audiovizuală din China au cerut să fie aleşi cântăreţi şi melodii adevărate dar şi versuri ?sănătoase?.

Ministrul Culturii a declarat în 2008 că va revoca pentru doi ani licenţa interpreţilor profesionişti care sunt prinşi că fac playback.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close