Antena 3 CNN Show Showbiz Compozitorul Maurice Jarre, tatăl muzicianului Jean-Michel Jarre, a murit

Compozitorul Maurice Jarre, tatăl muzicianului Jean-Michel Jarre, a murit

Compozitorul Maurice Jarre, tatăl muzicianului Jean-Michel Jarre, a murit
30 Mar 2009   •   09:14

Compozitorul francez Maurice Jarre, câştigătorul a trei premii Oscar, tatăl muzicianului Jean-Michel Jarre, a decedat duminică, la Los Angeles. Arstistul în vârstă de 84 de ani a murit din cauza unui cancer, anunţă Bbc News.

Maurice Jarre a devenit celebru, după ce a început să compună muzica unor mari filme de la Hollywood. În 1962, Jarre a primit un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Lawrence al Arabiei".

Artistul a mai câştigat alte două premii Oscar, pentru muzica filmelor "Doctor Jivago" şi "Călătorie în India".
Jarre a compus muzica a nu mai puţin de 150 de producţii cinematografice şi a colaborat cu regizori precum David Lean, Alfred Hitchcock, John Huston şi Luchino Visconti.

Artistul a mai compus muzică şi pentru următoarelel producţii: "The message", "Cercul poeţilor dispăruţi/ Dead poets society", "Ghost/ Fantoma mea iubită", "Căderea zeilor/ The damned", "The man who would be the king".

Maurice Jarre s-a născut pe 13 septembrie 1924, la Lyon, în Franţa. În anii 1960, artistul s-a mutat în SUA. A fost căsătorit de patru ori, iar fiul său, Jean-Michel Jarre, este un pionier al muzicii electronice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close